Този електрически велосипед имитира първия Harley

0511
2020

Производителят на мотоциклети Harley-Davidson се подготвя за бъдещето и работи усилено върху продуктовото си портфолио. Още през лятото на 2019 г. три прототипа на велосипеди демонстрираха, че американците искат да се включат в растящия пазар на електрически велосипеди. Сега излязоха снимки E-Bike с коженa седалка на пружини, дръжки от същия материал, черна рамка и бели гуми, както и ремъчно задвижване (вместо верига). Всичко това трябва визуално и технически да напомня на първия Harley от 1903 г., който е известен и до днес. Дискови спирачки са монтирани и отпред, и отзад. Все още няма информация за електрическото задвижване – oчакваме я скоро.

Визуално електрическият велосипед трябва да прилича на първия Harley-Davidson.

Прототипите от 2019 г. използваха за електрическо подпомагане централен двигател на средното движение и спадаха към групата на т.нар. Pedelecs, които подпомагат велосипедиста до 25 км/ч, но не заместват напълно педалите. Батерията вероятно ще бъде разположена в рамката. При прототипите го нямаше втория спирачен лост, който е задължителен в Германия – но не и при велосипеда от последните снимки. Но възниква въпросът дали лостовете за спирачките ще бъдат разположени като при мотоциклет (предната спирачка отдясно, задната спирачка отляво). Времето ще покаже.

Първата серия, произведена от Serial 1 Cycle Company, създадена наскоро с помощта на Harley, трябва да излезе на пазара през пролетта на 2021 г. По пътя от първата идея до готовия велосипед американците решиха да създадат отделно звено за бизнеса с електрически велосипеди. След това част от екипа по разработка премина към Serial 1, в т.ч. президентът, директора на марката и маркетинг мениджърът, което ще играе решаваща роля при пускането на новите велосипеди на пазара. Аарон Франк, директор на марката Serial 1, има високи цели: с новия e-bike той иска да промени мобилността по начин, по който го прави и първият Harley от 1903 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин