Когато кръстосаш S-клас W140 и ГАЗ-66!

0210
2019

Този руснак е дал израз на своята креативност: на Иля Николаевич Беляков му хрумнала шантавата идея, да „свърже във вечен съюз“ един Mercedes S-клас и съветски офроуд-олдтаймер ГАЗ 66. Резултатът: този странен гигант! „Не се обиждам, ако хората не го харесват“, пише Беляков. Сега този всъдеход е обявен за продажба!

Как се е стигнало до появата на това необичайно творение? „Всъщност не беше планирано да стане така“, казва майсторът от Калуг (Западна Русия). Поводът се оказва една покупка: един съсед си купи всъдеход и попита: „Кой ще ме извади, ако заседна някъде?“

Така се ражда планът на Беляков: той притежава стар ГАЗ 66, съветски камион с 4х4. „Щеше да е жалко да го изхвърля.“ А един негов приятел пък има Mercedes W140, S-клас от 90-те години.

Така двата употребявани автомобила биват свързани в един: горната част на луксозния Benz върху шасито на руския Unimog. Всъщност звучи доста просто. Всичко разбира се е направено на ръка.

Третото поколение на Mercedes S-клас се счита за голям автомобил през 90-те години. В действителност W140 има проблеми с паркирането в много гаражи.

ГАЗ 66 е лек товарен модел, произвеждан в Съветския съюз в периода от 1964 до 1999 г. за военните сили на Варшавския договор. От конвейера са слезли почти един милион екземпляра, като и до днес се използват голям брой.

Видео от странното возило на Иля Николаевич Беляков можете да видите тук:

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин