Това Renault Zoe е доста евтин употребяван електромобил!


12
авг.
2020

Може би мнозина не го знаят: Renault Zoe е любимият електромобил на германците. Този употребяван екземпляр с малък пробег струва под 14 000 лв.!

Електромобили в Германия? Повечето хора веднага се сещат за Model S, ID.3 или Ioniq. Бестселърът в Германия обаче е един чаровен „французин“, който отдавна е на пазара: Renault Zoe. Бестселърът сред електромобилите. Още от 2013 г. Renault предлага симпатичния малък електромобил – разработен и създаден изцяло като модел с електрическо задвижване, а не електрифициран автомобил с двигател с вътрешно горене. Оттогава са продадени над 30 000 автомобила – доста добро постижение в сегмента на електромобилите. И нищо чудно – още от самото начало за разлика от своя полубрат Nissan Leaf  Zoe не изглежда като типичен електромобил, а притежава симпатичен дизайн, добра ежедневна пригодност и пестеливост.

Шестгодишното Zoe струва 13 600 лв. и е с пробег 39 735 километра.  Моделът определено е за ползване в града, тъй като мощността от 43 кВт./58 к.с. и максималната скорост от 135 км/ч ще са леко недостатъчни за магистралата. Официалният пробег по NEFZ е 210 километра, като все трябва да имате предвид, че ще изминете максимум 150 километра – все пак капацитетът на батерията с спаднал с годините.  

Градски автомобил с автоматична климатична инсталация

Дългият 4,09 метра, широк 1,73 метра и висок 1,56 метра Zoe е градски автомобил. Тъй като батерията му е разположена в пода на автомобила, четирима възрастни ще се возят съвсем удобно в електромобила. През лятото доста препоръчителна екстра е автоматичната климатична инсталация. Освен това оборудването и включва темпомат, асистент за паркиране, сензор за дъжд, аудиосистема с USB-букса, Bluetooth, CD, MP3 и система за свободни ръце. Други екстри са средният подлакътник и алуминиевите джанти. Renault Zoe се предлага за 13 600 лв. и според търговеца е поддържан електромобил от първа ръка, каран от непушач.

Вижте предложенията за Renault Zoe в нашата търсачка:

https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=60&mo=20228&price_min=-1&price_max=-1&year_min=-1&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата