Това R8 е бързо колкото Bugatti


12
май
2020

С 620 к.с. Audi R8 V10 Spyder performance в никакъв случай не е недостатъчно моторизирано. Тунинг-специалистите от Hennessey увеличиха мощността на V10 двигателя чрез битурбо до 925 к.с.!

Междувременно десет цилиндъра са рядкост, спортни коли със средно разположени двигатели също, както и атмосферни мотори. Именно всичко това комбинира Audi R8 – предлаганият като Coupe и роудстър модел е един от последните от своя вид. Е, работата с атмосферния двигател не е същата след намесата на американските тунинг-специалисти  Hennessey Performance.

Специалистите от Тексасне са доволни от серийните 620 к.с. на   R8 V10 Spyder performance и са монтирали в своя вариант HPE900-Spyder две турбини, два интеркуулера, нова всмукателна система, Blow-off-клапани, ауспухови тръби от неръждаема стомана, нова маслена помпа и естествено са променили софтуера на 5,2-литровия агрегат. Така при 7400 оборота на разположение са 925 к.с. – сега V10 моторът разполага с 300 к.с. повече от серийния вариант!

От 0 до 100 за 2,6 секунди

Спринтът от 0 до 60 мили в час (96,6 км/ч) се взема от автомобила от Инголщадт за 2,6 секунди – с 1 секунда по-бързо в сравнение със серийния моделl. Засега няма информация на колко е увеличена максималната скорост. Изненадващо: от тунинга не се вижда нищо, като хората от Hennessey са запазили дори и оригиналния капак на двигателя. Единствено няколко надписа сочат към оптимизацията на Hennessey. От Hennessey не посочват информация за цената на тунингования модел.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >