Това Lupo е по-мощно от Bugatti!


9
окт.
2019

Lupo е култов модел. Volkswagen произвежда от него 490 000 екземпляра в периода между 1998 и 2005 г. – в които влизат от ултраикономичното 3L TDI до спортното GTI. Със своите 125 к.с. последното до ден-днешен се смята за най-мощното Lupo на всички времена – и в действителност в онези години „мъникът“ не е имал по-мощна серийна версия. На тунинг сцената Lupo също е познат – но днес „пипнати“ екземпляри се срещат доста рядко по пътищата.

Човек обаче никога не би свързвал Lupo с брутална мощ или рекорди за скорост. До днес! Тъй като румънските тунинг специалисти от DOP Motorsports в последните години са направили с нещо невиждано: Lupo с 1800 к.с., което разполага с повече мощ от Bugatti Chrion Super Sport 300+ (1600 к.с.) – официално най-бързия автомобил на света! Но как е постигнато това? С два „напомпани“ до 900 к.с. 2-литрови TFSI-двигателя от Golf R и с две трансмисии с по два съединителя. Интересното в случая е, че двете скоростни кутии предават мощността независимо една от друга. Едната изпраща мощността към задната ос, а другата – към предната. И това прави управлението доста сложно – не само защото водачът трябва да оперира с два скоростни лоста. Двата паралелно работещи задвижващи тракта пречат на Lupo-то да поддържа правата посока при движение. Това стана ясно от видео, в което се вижда как в драг състезание на Santa Pod Raceway Lupo-то отива в лентата на опонента си.

Lupo-то, което с повдигнатата си каросерия, огромната си следа и чудовищните си гуми напомня на пустинно бъги, се справя с четвърт милята за 9,22 секунди и достига близо 260 км/ч. Вероятно може и повече – стига тунинг специалистите да успеят да пренесат мощността върху пътя.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >