Това BMW X6 M продължава да се движи!

1903
2020

Това BMW X6 M е тотал щета! Вратите, предният капак и цялата А-колона ги няма, покривът е смачкан, окачването също е увредено. Още от пръв поглед разбираме, че в този SUV не е останало много за спасяване. Youtuber-ът „SalvageMasterV“ обаче вижда нещата по друг начин – той иска да изгради BMW-то наново!

През ноември 2019 американецът с руски корени купува колата на търг в Интернет. Целта на мъжа е със собствени сили да ремонтира автомобила до основи и да го подари на жена си за предстоящото бебешко парти. Човекът има сериозен опит с възстановяване на „тотали“ – например SUV-ове и пикапи, както издава неговият канал в Youtube. И въпреки сериозните щети от пожар и обръщане, бялото BMW X6 M явно отново ще се върне на пътя!

По-големи от очакваните щети заради катастрофата

При изтеглянето на автомобила от Калифорния самият майстор е изненадан колко съсипано е X6 M в действителност. Както мъжът споделя в Instagram, със скорост около 160 км/ч BMW-то се е блъснало в 40-тонен камион. Като по чудо водачът се е отървал без сериозни травми – трудно е за вярване с оглед на това как изглежда машината с 575 к.с.

Година на производство 2019 и пробег само 7300 км

Сякаш тази картинка не е достатъчно лоша, а на всичкото отгоре при взимане на автомобила смелият участник в търга е информиран, че всъщност за X6 M няма останали ключове – въпреки факта, че са се виждали на снимките в сайта на търга. Независимо от това, Salvagemaster не се обезкуражава и натоварва колата на ремарке. И тъй като в онзи момент мъжът е зает с други проекти, едва в началото на март 2020 г. започва същинската работа по „бавареца“. Първите стъпки: поръчка на нов ключ от местния дилър на BMW, свързване на акумулатора и проверка дали X6 M изобщо ще стартира в това състояние. След няколко опита 4,4-литровият V8 битурбо „пали“ – и се оказва, че SUV-ът, произведен през 2019, е само на 7300 километра. Направо чудо!

В третата част от клипа в YouTube, X6 M трябва да отиде от ремаркето в гаража – разчитайки на собствените си сили! За целта се налага „закърпване“ на предното окачване. Освен това автомобилът трябва да бъде „залъган“, че шофьорската врата е затворена – в противен случай не може да активира никоя предавка. И да повторим: X6 M няма нито врата, нито А-колона! Въпреки това автомобилът слиза от ремаркето напълно самостоятелно и след това отива в гаража. Ако не можете да повярвате, трябва да гледате видеото! Дори системата миене на предното стъкло и електрическата настройка на седалката все още работят!

X6 M трябва да е готов до началото на април 2020 г.

Как върви проектът в момента? В допълнение към „тотализираното“ X6 M, Youtuber-ът си е поръчал и опожарено X6, от което да използва купето. Целият ремонт трябва да стане в рекордно кратък срок: мъжът си дава само четири седмици за целия проект, защото тогава ще бъде бебешкото парти, в което трябва да участва X6 M!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин