Това BMW не е от Мюнхен!


19
мар.
2020

Актуалният дизайн на BMW дава много поводи за дискусия. Как би могло да изглежда едно модерно BMW ни показва и тази илюстрация на това Coupé на BMW!

Актуалният дизайн на BMW определено поляризира! Дължи се най-вече на огромните бъбреци на решетката! Дали ви харесват или не – те присъстват в дизайна на Серия 7, Х7 или Concept 4. Може обаче и по друг начин – показват го графичните дизайнери Владимир Панченко и Витали Енес с тяхната версия на Coupé на BMW.

Модерна интерпретация на Z3 Coupé

Илюстрацията показва внушително Coupe във форма а ла Shooting Brake. Като база за дизайна на творците са служили актуалните версии на BMW X1 и X2. Създателите са искали да „пренесат формата върху други пропорции, за да получат нещо като E46 M3 Compact „, казва Панченко. Резултатът е виртуален автомобил с наточени линии, който изглежда като законен наследник на BMW Z3 M Coupé. Дългият преден капак преминава в приведената линия на покрива и завършва във внушителна, скосена задница. Пропорциите изглеждат агресивни, но много приятни. Предната броня, светлините и извивката на Хофмайстер са типични за BMW. Илюстрацията би могла да бъде и на BMW – с изключение на бъбреците. При версията на Панченко и Енес те са по-малки и хармонират с останалата част на автомобила.

Shooting Brake на базата на Серия 2 със задно задвижване и редови 6–цилиндров мотор би била вълнуваща. Шансовете обаче, от BMW да пуснат такъв автомобил са нулеви. Може би все пак BMW ще се вслуша в призивите на феновете и хората от Мюнхен малко ще променят своята актуална дизайнерска философия. Тази илюстрация на BMW показва, че модерната интерпретация на Z3 Coupé би могла да изглежда спиращо дъха.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин