Това 52-годишно Porsche 356 измина 1,6 млн. км (Видео)

1011
2016

Официалният YouTube канал на Porsche пусна четириминутно видео, с което Фердинанд Порше би се гордял, стига да можеше да го изгледа. В него накратко научаваме историята на екземпляр от легендарния модел Porsche 356, който за своите 52 години живот на пътя изминава 1 милион мили. Обърнато в километри това надхвърля 1,61 млн. км.

Колата е собственост на Гай Нюмарк от Калифорния, който на галено я нарича „Блу“. Porsche-то първоначално е закупено в Щутгарт от неговия баща, койко след няколко години го транспортира в Щатите и му го подарява за неговото дипломиране. Но вместо да държи новата си придобивка скрита в гараж и да я изкарва единствено през уикендите за някое кратко каране, Нюмарк кара своето Porsche 356 всеки ден. С него ходи на работа, на фитнес, на пазар или накъдето изобщо трябва да отиде.

Вече 40 години Нюмарк и Porsche 356 са неразделни. Заедно са в продължение на над 1,6 милиона километра. Но зад това дълго „партньорство“ се крият много грижи, търпение и любов. Парите са излишни за споменаване. Но не може да пропуснем, че колата е в напълно оригинално състояние – двигател, боя, кожен салон, хромирани елементи… На всеки 5000 км това 356 получава техническо обслужване. Интериорът също е прецизно поддържан. Обърнете внимание на седалките!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин