Това 30-годишно Audi 100 ще „скъса” всяко едно серийно RS 6


15
сеп.
2021

Изглежда като невзрачен пенсионерски автомобил (в Германия), но всъщност е оръжие с 800 к.с. С екстремната си мощност това Audi 100 S4 иска да спечели надпреварата Tuning Trophy Germany.

С 600 к.с. актуалното Audi RS6 е истинско оръдие. Андреас Велинг обаче гледа с насмешка на новото комби – от позицията на своето Audi 100 S4. 30-годишната спортна лимузина разполага със солидните  800 к.с. На външен вид обаче това Audi е в почти серийната си версия.

Серийно 2,2-литровият 5-цилиндров турбо мотор на Audi 100 S4 разполага с 230 к.с. за да достигне актуалната си мощност, автомобилът на Велинг е подложен на сериозен тунинг: блок, бутала, мотовилки, цилиндрова глава. Ауспуховата уредба е собствено производство. Солидната тяга се осигурява от голяма турбина и електрически буустер с разработена от Велинг 48-волтова бордова система. За програмирането и управлението на двигателя е отговаряла фирма TME.

За да може автомобилът да спира подобаващо добре, Велинг е монтирал на предната ос спирачна уредба на Audi Q7 V10 TDI. При окачването има тунинг с регулиращи се пружини на KW V1. Велинг е оставил външния вид почти непроменен. Брони от фейслифта на S6 от 1994 г. и 18-цолови джанти от Audi S4 B5 – това е всичко. Отвътре цари лукса на 90-те години. Автоматична климатична инсталация, електрически седалки отпред и отзад – всичко това глези пасажерите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин