Това ще се промени при С-клас на AMG


3
окт.
2019

Следващият  Mercedes-AMG C 63 ще се появи на пазара като Plug-in-хибрид. Също така 4-цилиндров мотор може да замени V6 двигателя в C 45!

Ново поколение за моделите на C-клас на Mercedes AMG: през 2021 г. Daimler ще пусне на пазара новия си модел от среден клас с деривати от AMG. Как ще изглежда следващият С-клас, засега все още не ясно. Шефът на AMG Тобиас Мьорс обаче издаде малко информация за техниката: в интервю за американското списание Motortrend шефът на спортното подразделение назова различни аспекти относно продуктовата гама. Ще се променят тези три неща:

1. C 63 ще стане Plug-in-хибрид

Според Мьорс част от стратегията на AMG е, да електрифицира постепенно своите модели. Голяма роля ще играят и Plug-in-хибридите. C- и S-клас ще получат електрическо подпомагане от AMG. Първата стъпка ще бъде C 63, като тук инженерите ще се концентрират преди всичко върху пърформънса, а не върху електрическия пробег. Естествено, как ще се отрази това на разхода на гориво на спортните модели на Mercedes, ще зависи най-вече от избрания двигател с вътрешно горене. Засега не е ясно, дали 4-литровият V8-битурбо двигател ще бъде запазен. Като алтернатива

2. C 45 би могъл да се сдобие с 4-цилиндров мотор

До този момент малките 4-цилиндрови турбоагрегати бяха запазени за компактните модели на AMG. Със следващото поколение на C-клас обаче това може да се промени. В интервю по време на IAA Мьорс заяви, че двигателят M 139 от A 45 и CLA 45 не е създаден единствено за напречно разполагане, а може да бъде монтиран и надлъжно. С максималната си мощност от 421 к.с. в конфигурацията S агрегатът все пак би разполагал с достатъчно мощност. за да бъде достоен заместник на 6-цилиндровия мотор (390 к.с.) от C 43. По този начин Mercedes-AMG ще използва техника от малките модели в по-голяма серия. Обикновено нещата се случват в обратната посока.

3. 4х4 за C-клас на AMG

Бъдещото поколение на Mercedes C-клас ще залага на двойно задвижване при дериватите на AMG. Досега само C 43 се предлагаше с 4Matic. Приятелите на задното задвижване обаче не трябва да са тъжни: когато хората от AMG преоборудват C-клас с 4х4, ще се предлага дрифт-режим. Така, че спокойно: ако през 2021 г. си купите нов C 63, все пак ще можете да дрифтите на пистата.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >