Това ще се промени при С-клас на AMG


3
окт.
2019

Следващият  Mercedes-AMG C 63 ще се появи на пазара като Plug-in-хибрид. Също така 4-цилиндров мотор може да замени V6 двигателя в C 45!

Ново поколение за моделите на C-клас на Mercedes AMG: през 2021 г. Daimler ще пусне на пазара новия си модел от среден клас с деривати от AMG. Как ще изглежда следващият С-клас, засега все още не ясно. Шефът на AMG Тобиас Мьорс обаче издаде малко информация за техниката: в интервю за американското списание Motortrend шефът на спортното подразделение назова различни аспекти относно продуктовата гама. Ще се променят тези три неща:

1. C 63 ще стане Plug-in-хибрид

Според Мьорс част от стратегията на AMG е, да електрифицира постепенно своите модели. Голяма роля ще играят и Plug-in-хибридите. C- и S-клас ще получат електрическо подпомагане от AMG. Първата стъпка ще бъде C 63, като тук инженерите ще се концентрират преди всичко върху пърформънса, а не върху електрическия пробег. Естествено, как ще се отрази това на разхода на гориво на спортните модели на Mercedes, ще зависи най-вече от избрания двигател с вътрешно горене. Засега не е ясно, дали 4-литровият V8-битурбо двигател ще бъде запазен. Като алтернатива

2. C 45 би могъл да се сдобие с 4-цилиндров мотор

До този момент малките 4-цилиндрови турбоагрегати бяха запазени за компактните модели на AMG. Със следващото поколение на C-клас обаче това може да се промени. В интервю по време на IAA Мьорс заяви, че двигателят M 139 от A 45 и CLA 45 не е създаден единствено за напречно разполагане, а може да бъде монтиран и надлъжно. С максималната си мощност от 421 к.с. в конфигурацията S агрегатът все пак би разполагал с достатъчно мощност. за да бъде достоен заместник на 6-цилиндровия мотор (390 к.с.) от C 43. По този начин Mercedes-AMG ще използва техника от малките модели в по-голяма серия. Обикновено нещата се случват в обратната посока.

3. 4х4 за C-клас на AMG

Бъдещото поколение на Mercedes C-клас ще залага на двойно задвижване при дериватите на AMG. Досега само C 43 се предлагаше с 4Matic. Приятелите на задното задвижване обаче не трябва да са тъжни: когато хората от AMG преоборудват C-клас с 4х4, ще се предлага дрифт-режим. Така, че спокойно: ако през 2021 г. си купите нов C 63, все пак ще можете да дрифтите на пистата.

Още по темата

Card image cap
CLIO R.S.16: Нов концептуален автомобил, който ще демонстрира опита на Renault Sport

30
май
2016

Концептуалният автомобил отбелязва 40-та годишнина на Renault Sport и завръщането във Формула 1. Моделът използва най-мощния двигател от гамата на Renault,и се откроява сцветовете на болида R.S. 16F1. Clio R.S. 16 ще бъде представен по време на бляскавата надпревара Grand Prix в Монако този уикенд.

Card image cap
VW изпраща Škoda в САЩ

8
юни
2016

Европейските автомобилни производители атакуват американския пазар. След Fiat и Alfa сега и продуктите на Skoda ще бъдат предлагани отвъд Океана

Card image cap
Фейслифт за Amarok

21
апр.
2016

VW ще пусне фейслифт на Amarok. Пикапът ще получи изцяло нови мотори, подобрена инфотейнмънт система, както и сдържано преработена външност

Card image cap

В последния брой:

Архив >