Това тунинговано страшилище някога е било нормално BMW 645i


8
апр.
2021

Макар и на пръв поглед да изглежда като BMW i8, този автомобил е BMW 645i. Представяме ви Vilner Bullshark!

Някога тази кола е била едно съвсем обикновено BMW 645i – докато българският тунинг-специалист Vilner е решил да превърне това Coupé в страшилище. Единичната бройка носи името Bullshark и е създадена през 2013 г. Осем години по-късно Bullshark се продава!

Създаденото от Крис Бенгъл BMW Серия 6 от поколение E63/E64 не е непременно сред най-предпочитаните модели на BMW. Когато това Coupé е представено през 2003 г. като наследник на Серия 8 (E31), си проличават заемки от показаната през 1999 г. студия BMW Z9.

BMW 645i алиас Vilner Bullshark май иска да бъде i8

Така, че на това BMW Серия 6 не му е лесно още от самото начало. Затова е разбираемо, че редица тунинг-специалисти се опитват да придават собствен почерк на Coupé-то. В нашия случай ще разгледаме опита на българската тунинг-фирма Vilner, позната най-вече с облагородяването на интериорите на автомобилите си – сред тях Rolls-Royce, Lamborghini и др. С кръстеното „Bullshark“ BMW 645i хората от Vilner са тунинговали не само интериора, но и екстериора, придавайки на Coupé-то напълно нов външен вид. Особено впечатляваща е предницата в стил BMW i8.  В профил впечатление правят загатнатите вентилационни отвори непосредствено зад предните калници. Страничните прагове и огледала са нови и направени от карбон.

Задните светлини изглеждат интегрирани в каросерията. Задната броня също е нова, а трапецовидните ауспухови тръби на AC Schnitzer са сини. От Vilner са поработили и по мощността на автомобила: вместо 333 к.с. и 450 Нм, 4,4-литровият V8 агрегат разполага след оптимизиране на софтуера с 370 к.с. и 522 Нм. Така Bullshark ускорява за 5,2 секунди до темпо 100 км/ч, а максималната му скорост е 278 км/ч.

Всичко в интериора на BMW 645i Coupé е ново

Това обаче не е всичко. Българският тунинг-специалист се е погрижил и за вътрешното пространство. За да покажат, на какво са способни, хората от Vilner на практика са променили всичко в интериора. Доминиращите цветове са кафяво, бежово и синьо.  Арматурното табло и централната конзола са покрити с микс от кожа и алкантара. Таванът, предните колони, кормилната колона са облагородени с алкантара. Вратите, седалките и волана са покрити с микс от два различни тона в бежово със сини шевове.

Цялостното облагородяване е допълнено със сини предпазни колани и плакет на централната конзола, на която са изписани името „Bullshark“ и датата „21-ви ноември 2013“.

Сега Vilner Bullshark се продава за 38 000 лв.

Осем години след създаването си това BMW 645i Vilner Bullshark се предлага за продажба – за 38 000 лв. Все пак пробегът от 120 000 километра е оставил някои следи по автомобила: предната броня има някои щети, лакът по ауспуховите тръби е олющен, следи от износване има и във вътрешното пространство.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >