Това специално Porsche Carrera GT събира прах от години

1208
2020

В Китай едно рядко Porsche Carrera GT събира прах в изоставен шоурум на Ferrari. Може ли суперспортният автомобил да бъде спасен?

Тези снимки трудно биха могли да бъдат понесени от почитателите на автомобилите! В Instagram се появиха снимки на покрито с прах Porsche Carrera GT, което заедно с едно Ferrari 575 Superamerica и жълт Corvette C5 Z06 стои недокоснато в продължение на години в бивш шоурум на Ferrari. Историята на тези тъжни снимки.

Защо автомобилите стоят изоставен в шоурума?

Снимките бяха качени на 1-ви август и се разпространиха доста бързо в интернет. На тях се виждат червено Porsche Carrera GT, сиво Ferrari 575 Superamerica (с ръчни скорости) и жълт Corvette C5 Z06, които стоят паркирани в изоставен шоурум. Според „cheongermando“ става дума за първия дилър на Ferrari и Maserati в китайския Гуангджу, открил шоурума си през 2005 г. Само след няколко години шоурумът бил отново затворен, като няколко автомобила били „просто забравени“. При това до ден днешен! Кулминацията на триото разбира се е Porsche Carrera GT. Между 2003 и 2006 г. са произведени точни  1270 бройки, като моделът е търсен от колекционерите и не може да се намери за под 1 милион лева. По-малко карани и добре запазени екземпляри в редки цветове се предлагат дори за 2 милиона лева.  Именно такава Carrera GT събира прах в китайския Гуангджу – тя е в специалния цвят PTS Zanzibar Red. В комбинация с лакираните отчасти в цвета на автомобила джанти тази Carrera GT се счита за абсолютна рядкост. Ако се вярва на слуховете, то покритите с прах автомобили престояват в изоставения шоурум от осем години. Прави впечатление, че слоят прах не е много дебел, а гумите на колите не са прекалено спаднали. Спаднала е единствено едната предна гума на 575 Superamerica. Съществува надежда за спасението на автомобилите: в шоурума е имало и червено Ferrari 575 Superamerica, което е продадено през 2016 г. За кратко време са получени много запитвания от търговци на автомобили, които питат за точното местоположение на  тази Carrera GT.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин