Това се променя с фейслифта на SQ7


23
юли
2019

Фейслифтът на Audi SQ7 ще се появи с V8 агрегат и 435 к.с., нова инфотейнмънт система и спортни детайли. AUTO BILD ще ви даде информация

След нормалната версия на Q7 Audi обнови и спортния модел SQ7. Освен фейслифт промените на основния модел като по-внушителна предница, нови фарове и рамки на праговете, както и нова задница със свързани с хромирана лайстна задни светлини, има и някои спортни детайли. Спортният SUV се откроява с двойни ламели в Singelframe-радиаторната решетка, алуминиеви капаци на страничните огледала, четири кръгли крайни ауспухови тръби и по-здрава защита на дъното на автомобила в задницата.

Във вътрешното пространство SQ7 получава новата система MMI управление чрез допир и дигитален кокпит. Специален изглед Performance и серийните спортни седалки подчертават спортната натура на SUV-а. Под капака работи 4-литров V8-TDI агрегат с 435 к.с. Фейслифтът на SQ7 може да се поръчва от края на юли 2019, а първите автомобили ще бъдат в шоурумите през септември. Базовата цена е 190 000 лв., а седемместният вариант ще стартира от 193 000 лв..

Вътрешно пространство и свързаност: най-модерната инфотейнмънт система

SQ7 също е оборудван с най-новата версия на MMI-инфотейнмънт системата. Тя може да бъде управлявана чрез допир или гласови команди и разполага с WLAN-хотспот на борда. Сред функциите е и Audi connect. Можете да получавате трафик информация в реално време, а навигацията работи с Google Earth. Освен това на борда е и гласовата услуга на Amazon Alexa, както и информация за светофарите. SQ7 е свързано с централния компютър, който управлява светофарните уредби и има предварителна информация относно фазите на червен и зелен светофар. Това ще направи придвижването в града по-ефективно. Серийният дигитален кокпит разполага със специална индикация Performance, която позиционира оборотомера в средата. Водачът и пътникът до него заемат места на серийните спортни седалки с тапицерия от тъмна кожа и алкантара. Срещу доплащане Audi предлага S plus спортни седалки с интегрирани подглавници и пневматично регулиране на страничните части на седалката, климатизация и масажна функция. Декоративните елементи въс фейслифта на SQ7 са издържани в тъмен алуминий, а опционално можете да поръчате и карбон. Осветени лайстни в праговете и педали от неръждаема стомана също са част от серийното оборудване. SUV-ът може да се поръчва с пет или със седем места.

Оборудване: серийно спортно въздушно окачване

Още серийната версия на модела включва някои комфортни екстри като четиризонова климатична инсталация, сервофункция за безшумно затваряне на вратите, както и пакета Air-Quality с ароматизация и йонизация. Серийно Audi SQ7 е оборудвано със спортно въздушно окачване и прогресивно управление. По желание се предлага и пакета за окачването Advanced с електромеханично стабилизиране на страничното накланяне, четири завиващи колела и спортен диференциал. Серийно SUV-ът е качен на 20-цолови алуминиеви джанти, а зад тях се виждат черни спирачни апарати (опционално се предлагат и червени), които на предната ос носят логото S. Срещу доплащане се предлагат и 20-цолови карбоново-керамични дискове. В списъка с опции са и матричните – LED светлини с лазерна светлина, както и адаптивния асистент за шофиране.

Двигател: 435 к.с. в SQ7

За подобаващо задвижване на SQ7 се грижи 4-литров V8-дизелов битурбо. Мощността на модела е 435 к.с., а максималният въртящ момент – 900 Нм. Трансмисията е 8-степенна автоматична, а задвижването двойно. От 0 до 100 км/ч спортният SUV ускорява за 4,8 секунди, а максималното темпо е електронно ограничено на 250 км/ч.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин