Това може обновеният Arocs

1204
2019

Mercedes Arocs получи техническите ъпдейт на своя брат Actros. На изложението Bauma 2019 в Мюнхен се състоя премиерата на новия Arocs!

Mercedes представи на изложението Bauma 2019 в Мюнхен наскоро обновения Arocs. Технически ъпдейти на брата Actros сега се предлагат и за Arocs  – включително предвиждащият темпомат PPC: Системата използва топографски данни за протичането на завоя, кръгови движения, натовареност на кръстовища и пътни знаци, за да настрои в съответствие с тях например стратегията на превключване. Това подобрява ефективността на използване на горивото и се предлага серийно за всички версии на Arocs (с изключение на бетонобъркачката).

Ако искате камери вместо огледала, то това е напълно възможно. Те подобрява аеродинамиката, като улесняват завиването и маневрирането.

Спирачният асистент Active Brake Assist (ABA) 5 също се предлага опционално, но за версиите с две или три оси само в комбинация с предпазна защита на предницата. ABA 5 разпознава дори и движещи се пред камиона лица и в случай на опасност реализира аварийно спиране. Системата работи с данни от радари и камери.

Освен това срещу доплащане можете да получите познатия от Actros мултимедиен кокпит със система за разпознаване на пътни знаци в Arocs. Вместо с класически уреди, ще разполагате с два големи дисплея, които според Mercedes се управляват интуитивно като смартфони.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин