Новини » Това ли ще е електрическият Passat?

Това ли ще е електрическият Passat?

2011
2019

Новата електрическа студия VW ID Space Vizzion с размерите на Passat ще бъде с мощност до 340 к.с. Във вътрешното пространство се използва материал от отпадъци от ябълки. AUTO BILD ще ви даде информация!

VW ще покаже на автомобилния салон в Лос Анджелис (22-ри ноември – 1-ви декември 2019 г.) ID Space Vizzion – междувременно седмата студия от семейството ID. Този път става дума за комби, което може да е електрическият вариант на Passat!

Характерна предна броня

Новият модел на ID също е базиран на платформата на VW MEB. Space Vizzion е позициониран с размерите си от 4,96 мера дължина, 1,90 метра широчина и 1,53 метра височина в средния клас. При външния вид впечатление прави оформлението на предната броня, в която странично са интегрирани дневните светлини. Типично за електромобил липсва радиаторната решетка – останал е тесен вентилационен отвор, в чиято среда е разположено осветено лого на VW. Около него има LED-лайстна, която преминава странично покрай фаровете към калниците и продължава в задницата.

Предният капак е ниско разположен. Тази конструкция позволява отвеждането на въздушната струя над покрива, като накрая тя бива отвеждана към спойлер на задния капак. Задницата със светлинната ивица по цялата широчина на капака наподобява на Peugeot 508 SW.

Централен 15,6-инчов дисплей

Вътрешното пространство е типично за студиите ID – без бутони и с  15,6-инчов централен дисплей. От VW са се отказали при ID Space Vizzion от голям дигитален скоростомер. Тесен, интегриран в арматурното табло дисплей, показва най-важната информация, а за останалото се грижи Head-up дисплеят с Augmented Reality, който прожектира напред целите на навигационната система. Новият волан без бутони и превключватели притежава реагиращи на допир повърхности вляво и вдясно. Режимите на движение се превключват с лостче.

Тапицериите са отчасти направени от остатъци от ябълки

Тапицериите на седалките, на вратите и други детайли от вътрешното пространство са направени от материала „AppleSkin“: изкуствена кожа, която до 20 процента се състои от остатъци от ябълки, използвани при производството на сокове. Материалът замества декорациите и фолиата. В бъдеще ще има AppleSkin и с изглеждаща като метал горна повърхност.  

Двигател, пробег и пазарен старт

Докато ID Space Vizzion изглежда все още като студия на външен вид, концепцията на задвижване звучи като близка до серийно производство. Електромобилът разполага с батерия с капацитет 82 кВтч., както и с електромотор с 279 к.с. на задната ос. Поне в базовата си версия. Ще има и версия с още един електромотор на предната ос – със 102 к.с. и системна мощност от 340 к.с. По този начин ще е възможен пробег от 590 километра съгласно WLTP. През  2021 г. се очаква серийният вариант на ID Space Vizzion да бъде на пазара. Тогава електромобилът ще се появи като седан и като комби.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ