Това ли е перфектната „тройка“ на BMW?

2003
2020

Мощност, ръчна скоростна кутия, оборудване, място: този употребяван автомобил BMW 330i Touring притежава всичко и е сравнително изгоден. Има обаче една уловка!

Това употребявано BMW 330i Touring изглежда като мечтаната „тройка“. Комбито притежава много мощност, има място и притежава добро оборудване. Важно нещо за почитателите на BMW: моделът е с механична трансмисия. Цената от 36 000 лв. е съвсем разумна. Стига да не беше точно този брой на цилиндрите.

Обозначението на модела 330i заблуждава: под капака не работи 3-литров редови 6-цилиндров агрегат, а двулитров 4-цилиндров турбомотор. Притежаващият обозначение B48 двигател разполага с 252 к.с. и 350 Нм максимален въртящ момент. задвижването е задно, а машината се използва и в Mini John Cooper Works GP и BMW M135i. Иначе предлаганият автомобил притежава спортни качества. Въпреки това му липсват два цилиндъра и един литър работен обем – според ентусиастите на тема BMW едва тогава ще бъдеще щастливи. Все пак ръчните скорости и динамичните характеристики са на в реда на нещата. От 0 до 100 км/ч Touring спринтира за шест секунди, а при 250 км/ч настъпва електронното ограничение на максималната скорост. Ако „галите“ педала на газта, ще бъдете възнаградени с разход на гориво от порядъка на под 7 л/100 км.

Цената е съвсем прилична

По отношение на оборудването няма какво повече да желаете от червения Touring: панорамен стъклен покрив, светла кожена тапицерия, отопление на седалките, LED cветлини, двузонов автоматичен климатроник, електрически заден капак и асистент за паркиране. Според обявата това BMW е с изрядно попълнена сервизна книжка и е от първа ръка, а пробегът му е 100 767 километра. Цената на 330i е малко под 36 000 лв. – съвсем прилично за премиум комби с такъв пробег. Така, че спокойно можете да преглътнете и липсата на цилиндрите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин