Това ли е новото Audi A2?


16
апр.
2019

Audi ще покаже на Auto Shanghai в Китай своята визия за компактен, автономно движещ се автомобил – AI:me. 

Audi AI:me ни дава представа за мобилността в големия град в бъдещето. Дебютът му пред публика е на автосалона в Шанхай (18-ти до 25-ти април 2019 г.).

Дизайнът на концепцията (на снимката е шеф-дизайнерът на Audi Марк Лихте (вляво) и редакторът на AUTO BILD Щефан Фосвинкел) прилича на миниван – с което далечно напомня за Audi A2, с който от 1999 до 2005 г. хората от Инголщадт предлагаха неконвенциална автомобилна концепция в класа на малките автомобили.  

Компактният AI:me се движи изцяло електрически и е базиран на MEB-платформата на концерна VW. За задвижването отговаря електромотор със 170 к.с. на задната ос. Различните видове батерии осигуряват пробег между 400 и 600 километра.

AI:me владее автономното шофиране от Level 4 (пътуване на дълги разстояния, без намесата на водача). Затова AI:me има волан, който с натискане на бутон се прибира в арматурното табло. През цялата широчина на вътрешното пространство преминава 3D-дисплей, който може да бъде управляван посредством Eyetracker. Вече го изпробвахме в прототипа и се получаваше много добре. И ако ви се струва прекалено футуристично: AI:me разбира от дума, като посредством гласови команди PIA (Personal Intelligent Assist) изпълнява командите във връзка с управление на кокпита.

Още по темата

Card image cap
Първа снимка на SUV-a на Seat?

2
февр.
2016

В Женева Seat ще представи SUV-a Tecta. В Интернет циркулира изображение, което вероятно разкрива визията на новия модел

Card image cap
Най-красивите дами от изложението в Женева

7
мар.
2016

Те представят марките и моделите на производителите – и много често посетителите не им обръщат достатъчно внимание. Предлагаме ви галерия с хостесите от автомобилното изложение в Женева!

Card image cap

В последния брой:

Архив >