Това е Seat Tarraco

След Arona и компактния Ateca сега на пазара предстои да излезе Seat Tarraco. Испанците показаха първи снимки, а AUTO BILD ще ви даде информация за модела


19
февр.
2018

С малкия Arona и компактната Ateca Seat отдавна присъства на пазара на SUV-ове. Сега испанците ще пуснат още един модел с висока позиция на седене – все пак този сегмент има голям потенциал. Името на големия SUV вече е официално: Seat Tarraco. Seat са получили над 10 000 предложения за името на модела – до втория кръг са стигнали четири потенциални кандидата, а накрая Tarraco побеждава „конкурентите“ си Alboran, Aranda и Avila. AUTO BILD очаква, че новият SUV ще се появи в края на 2018 г. Като цяло с трите SUV-а Seat възнамерява да увеличи капацитет си с 20 процента на 400 000 автомобила.

Tarraco е версията на Seat на Skoda Kodiaq и VW Tiguan Allspace и в Германия ще струва около 60 000 лв. техническите му данни са идентични с тези на събратята му по концерн – само с едно изключение: според Seat дизеловият двигател на модела ще отговаря на нормата за вредни емисии Euro 6d-Temp, тоест ще бъде една идея по-екологичен и по-пригоден за бъдещето. През 2020 г. ще бъде пусната и Plug-in хибридна версия на модела, чийто хардуер ще бъде от E-Golf 8. Шефът на марката Лука де Мео не изключва и вариант чисто електрически кросоувър: „Всичко е възможно – например разработен от Seat нов модел с електрическа техника от концерна VW“.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >