Това е ултимативният Opel!

0912
2019

Този разполагащ с 377 к.с. Opel Lotus Omega е номер 221 от 988 произведени автомобила и е обявен за продажба в Регенсбург. Състоянието му изглежда много добро!

В Пентлинг, близо до Регенсбург, един търговец продава номер 221 от общо 988 произведени Opel Lotus Omega! За много от феновете зеленият седан е ултимативният Opel: в началото на 90-те години Lotus получават 988 Omega A 3000 24V от Рюселсхайм и превръщат сериозния седан в състезателен вариант Lotus Omega. Два паралелно включващи се T-25 от фирма Garret и по-голям работен обем  изтръгват от 6-цилиндровия мотор 377 к.с. Максималната скорост е над 280 км/ч.

Екземпляр с доказан пробег

Предлаганият екземпляр е регистриран през август 1991 и според обявата е с пробег от 59 150 километра. Наскоро двигателят е преработван. Оборудването на автомобила включва ABS, електрически стъклоповдигачи, климатик, ради, фарове за мъгла, централно заключване и спортно окачване. Както всички 988 Lotus Omega и този автомобил е лакиран в цвят императорско зелено. По онова време топмоделът на Opel със сериозните си спойлери категорично заявява, че не е средностатистически Omega. Освен двигателя, от Lotus са преработили и окачването на Omega. Само след няколко километра впечатление правят здраво захапващите AP-спирачки и неочаквано прецизното в сравнение със серийната Omega управление.

Много комфорт и добро състояние

За един момент Lotus е сред най-бързите серийни седани на света. Ако автомобилът е добре поддържан, той и днес би се опънал на модели на Porsche и Ferrari.  От снимките в обявата личи, че колата е в много добро състояние. На външен вид няма драскотини, а интериорът е безупречен: с кожена тапицерия Connolly. Цената на екземпляра на Opel не е малка: около 120 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин