Това е по-доброто 911 R!

500 к.с., механична трансмисия, силует без спойлери – Porsche превръща по желание фейслифта на GT3 в наследник на 911 R.


12
сеп.
2017

Не ви харесват спойлерите – няма проблем. Porsche представи на автосалона във Франкфурт фейслифта на 911 GT3 с Touring-пакет. Това обозначение означава отказ от спойлери, така че 911 GT3 мутира по отношение на външния си вид в 911 R. Карбоновият спойлер е махнат – на някои клиенти и без друго им се струваше прекалено състезателно. Без аеродинамичния помощник GT3 изглежда по-елегантно, като все пак притежава 500 к.с.

Все пак Touring-пакетът не е съвсем без спойлери: също както и при нормалната 911 Carrera интегрираният спойлер излиза автоматично и притиска GT3 към пистата. Почитателите на автоматичните скорости PDK ще трябва да се справят при пакета Touring с класическа 6-степенна скоростна кутия и три педала. GT3 се предлага само с ръчни скорости – също както и  лимитирания (на 991 екземпляра) 911 R, който на търгове се предлага за поне няколко стотин хиляди евро. Touring-пакетът се предлага от Porsche за 300 000 лв. Моделът може да се поръчва веднага, но не е известно кога ще бъдат доставени първите коли на клиентите. Кокпитът на GT3 с Touring пакет съответства до голяма степен на този на нормалния GT3. Вместо с алкантара воланът, скоростният лост, части от вратите и средната конзола са тапицирани с кожа. Седалките са тапицирани с мек плат. Алуминиевите лайсни в интериора са издържани в черно.

Свързаността на Touring-пакета също е като тази на нормалното GT3 – няма новости. Серийното оборудване включва инфотейнмънт системата PCM със 7-инчов тъчскрийн. Има и приложение „Track Precision App“, с което ще документирате и оценявате времената за обиколки и данните за автомобила.

В задницата на GT3 Touring-пакет работи двигателят с работен обем от 4 литра и мощност 500 к.с. така задвижването съответства на това на 911 R.

Още по темата

Card image cap
Ъпдейт за Skoda Rapid

22
февр.
2017

Фейслифтът на модела ще се появи при дилърите през пролетта на тази година

Card image cap
KAI Concept: предвестник на следващата Mazda3

25
окт.
2017

С KAI Concept Mazda ни разкрива малко от следващото поколение Mazda3. Концепцията дебютира на изложението в Токио

Card image cap

В последния брой:

Архив >