Това е новото Audi Q6… за Китай

2607
2022

Моделът е с три реда седалки и предлага място за до седем души

SAIC Audi има нов модел в продуктовата си гама за Китай. Производителят пусна на тамошния пазар новото Q6, който всъщност е един по-благороден VW Atlas с модерна техника, лукс и екстри.

Новото Audi Q6 има голяма, осмоъгълна радиаторна решетка, а вентилационните отрови са вертикални. На ръба на предния капак има осветителни елементи, докато задните светлини са приютени от преминаващ по цялата широчина елемент. Това го различава от Q6 e-tron, който също се намира в процес на разработка.

Audi предлага новото Q6 с два двигателя –  2,0-литров 4-цилиндров или с 2,5-литров 6-цилиндров. Мощността на по-малкия мотор е 265 к.с., а максималният му въртящ момент – 400 нютонметра. По-големият двигател е с 299 к.с. и максимален въртящ момент от 500 нютонметра. С топмоторизацията SUV-ът ускорява за 7,3 секунди до темпо 100 км/ч.

Това е първият модел на Audi в Киатй с мотора EA888 в четвъртото му поколение. Audi предлага своето двойно задвижване quattro серийно, а освен това Q6 се предлага с опционалното адаптивно окачване.

Q6 е голям. В действителност той е най-големият SUV на Audi. Дължината му е 5.099 милиметра, широчината – 2.014 милиметра, а височината – 1.784 милиметра. Междуосието на модела е с дължина от 2980 милиметра. Вместимостта на багажното отделение е до 2.389 литра. Дори и при старото Audi Q7 тя бе по-малка.

Във вътрешното пространство се намират 12,3-инчов монитор за уредите и 10,1-инчов на инфотейнмънт системата. Над него има 8,6-инчов монитор за управление на функциите на седалките. Audi го предлага с технологията Audi AI Pro, която включва интелигентна система за паркиране, пълноценен адаптивен темпомат и други асистиращи функции за водача. Моделът предлага място за шест или седем души.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин