Това е кралят на всички G-класи

2303
2020

Тази удължена версия на G 63 AMG е истинска лудост: Mercedes-ът е напълно брониран, оборудван е с всевъзможен лукс и е по-дълъг от G 63 6×6. Цената му: 600 000 лв.

Този G 63 AMG  на INKAS е истинският G-клас за политици, шейхове и известни личности. Удълженият модел е изцяло брониран и притежава на борда си всичко, което е необходимо за сигурността и уюта на пасажерите. По отношение на цената автомобилът не предлага изненади.

По-дълъг от G 63 AMG 6×6

Произведеният през 2018 G 63 AMG е от предишното поколение на модела и е преработен от експертите на тема лимузини Inkas. Под капака работи 5,5-литровият битурбо V8 агрегат с 544 к.с., останалото е като в серийната версия. Този G-клас е удължен със 140 сантиметра. Дължината му е цели 6,17 метра. G 63 AMG 6×6 с неговите 5,88 метра изглежда направо миниатюрен. Бронираният от INKAS модел е съгласно стандарта на ЕС BR6. Това означава, че автомобилът ще устои на изстрели от използваната във въоръжението на САЩ M16. Автомобилът е защитен и при експлозии на гранати.

Акумулаторът и устройството за управление на двигателя са допълнително обезопасени. Лимузината за извън пътя има собствена пожарогасителна уредба и сателитен телефон, на борда има и сирена и синя лампа за покрива. Ако все пак станете жертва на отвличане, позицията на автомобила може да бъде установена по всяко време благодарение на системата за проследяване.  

3,4 тона собствено тегло

Возещите се отзад са отделени от водача чрез нещо като шофьорска кабина и се наслаждават на всевъзможен лукс. Те се настаняват върху климатизирани, електрически регулиращи се седалки тип легла. Посредством интерком-система може да комуникирате с водача. Оборудването включва вадещ се монитор с висока разделителна способност, интернет, мултимедийна система със съраунд звук, отделна климатична система и осветление на тавана, имитиращо дневна светлина. Всичко това се управлява посредством iPad-ове. Барът и хладилникът се грижат за напитките, а вътрешното пространство е украсено с дърво и кожа. Общо този G-клас тежи с 800 кг повече. Благодарение на подсиленото окачване и по-добрите спирачки шестметровият и тежащ 3,4 тона модел се управлява с лекотата на сериен G 63, казва INKAS. 

Този екземпляр всъщност е употребяван модел. Пробегът на този G -клас е 3500 километра, а според продавача е с безупречно попълнена сервизна книжка. Автомобилът никога досега не е бил регистриран. Цената му от 600 000 лв. без ДДС е в рамките на приличното за такъв екземпляр. Чистонов и напълно оборудван G 63 струва около 410 000 лв., а преработката на модела е струвала 180 000 лв. Преди да хукнете да чупите касичката: автомобилът е американска версия и се предлага само в Щатите.  

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин