Това А6 консумира 2 л/100 км


25
окт.
2019

Audi A6 вече може да бъде поръчано и като Plug-in хибрид. Той се предлага под странното име A6 55 ТFSI e quattro и разполага със системна мощност 367 к.с. и с максимален въртящ момент 500 Нм. Тези характеристики са постигнати с помощта на 4-цилиндров бензинов двигател с 252 к.с. в комбинация с електродвигател със 143 к.с., монтиран в корпуса на 7-степенния автоматик. От 0 до 100 машината „спринтира“ за 5,6 секунди, а максималната й скорост е 250 км/ч. Изцяло на ток aвтомобилът може да се движи с до 135 км/ч. Електрическата енергия бива „складирана“ в батерия с капацитет 14,1 кВтч, монтирана отзад. Това позволява до 53 км пробег изцяло на ток (по цикъла WLTP).

В оборудването на хибрида влиза т.нар. „асистент за ефективност“. Той се грижи например в последния етап от дадено разстояние А6 да се движи изцяло на електричество. За целта системата получава данни от навигацията, информация за трафика в реално време, оценява стила на шофиране и „събира“ данни от сензорите на автомобила. В резултат на всичко това е постигнат разход от 1,9 л на 100 км – сериозна стойност. При зареждане на 7,4 кВт празната батерия може да стане пълна за 2,5 часа. Със собствената си услуга за зареждане e-tron Charging Audi предлага на клиентите си достъп до 110 000 точки за получаване на ток по цяла Европа. Посредством приложение водачът разбира къде се намират зарядните станции и колко време ще му отнеме самото зареждане. С помощта на същото приложение дистанционно ще може да се активира климатизацията на купето.

Визуално A6 Plug-in хибрид изглежда много спортно. Това е постигнато посредством екстериорен пакет S-Line, черни декоративни елементи и черни огледала, тонирани стъкла, спортно окачване и 19-цолови джанти, зад които се виждат червени спирачни апарати. Поръчките на Audi A6 55 TFSI e quattro вече са започнали. Базовата цена за Германия е около 137 000 лева.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >