Теsla с ново име

И то не е Trump Motors. Много по-интригуващо е.


4
февр.
2017

Спрете за миг това, с което сте се захванали, за да чуете новината на годината, Е,добре, може би е малко преувеличено – както това, че Tesla Motors има ново име. В крайна сметка за какво иде реч? Според Automotive News, новото име на компанията е – туш: Tesla. По-конкретно Tesla, Inc. А къде остана „Motors“? Истината е, че производителят на EV-машини разширява продуктовата си гама отвъд автомобилите, с артикули като акумулаторни батерии за лично ползване у дома, като батерията Powerwall.

Миналия ноември Tesla закупи SolarCity, компанията за производство на слънчеви панели също основана от Елон Мъск. В сравнително близкото бъдеще се очаква SolarCity да започне предлагането на соларни покривни панели, които приличат на стандартните покривни керемиди. В крайна сметка, Мъск е в процес на консолидиране на някои от неговите занаяти в единна структура и по-специално – транспортния и енергосъхраняващия му бизнес. Но и през ум да не ви минава, че Tesla може да спре производството на автомобили, или поне не в скоро време. Скоро идва редът на базовия Model 3, и както още Мъск намекна – наследник на първия модел на марката – роудстъра, също влиза в схемата. А в някакъв момент и на Model S ще му се наложи да бъде заменен. Tesla, Inc., а не Tesla Motors, е много по-подходящо име за това, което Мъск и отборът му възнамеряват да ни предложат в следващите години. Производството на слънчеви панели с редом с превозни средства се оказва правилният бизнес ход.

Още по темата

Card image cap
Това ще е новото Volvo XC40

8
юни
2016

През 2017 година Volvo ще представи компактния SUV XC40. „Шведът“ ще е със свеж дизайн, най-модерна техника и атрактивни цени

Card image cap
Subaru прави фейслифт на BRZ

31
окт.
2016

Subaru BRZ получава фейслифт. Така компактният спортист върви по стъпките на своя аналог Toyota GT 86

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: