Технологичният център на Renault в Tиту, Румъния


26
юни
2018

С площ от 48 000 кв.м. технологичният център на Renault в градчето Титу, Румъния е най-големият изследователски център на глобалната компания извън Франция. Той се намира на основната румънска магистрала А1 между офисите на Renault в Букурещ и завода на Dacia в Милвени, Питещ.

Роботът ритмично затваря предния капак и отваря вратите хиляди пъти

Инженер по акустиката на Dacia Duster обяснява колко важно за бъдещите автомобили е да бъдат изолирани от шума в градския трафик и магистралата

Основните дейности, които се извършват тук са дизайн, инженеринг, тестове на автомобили и на отделни системи и части за тях. За мащаба на технологичния център говори броят на специалистите, които работят тук – повече от 2800 души. Част от тях са базирани като работно място в завода в Милвени или в офисите в Букурещ. В момента в центъра са събрани специалисти от 10 националности. Те работят в тясно сътрудничество с колегите си в централата на Renault във Франция.

Шасито е подложено на продължителен тест на мокрене с вода и химикали, които се използват през зимата

Tази Dacia e престояла в термоклетката повече от денонощие на температура от минус 40 градуса.

Сега пък обратното на студа, соларно излъчване и жега…

Основната задача на специалистите в технологичния център е да създават нов дизайн на бъдещите модели на Dacia, както и валидирането на всички модели от платформата на Logan. На някои пазари по света популярните модели на Dacia в нашите географски ширини – Logan, Sandero или Duster, се продават под марката на Renault.

Duster за армията

…и за жандармерията

Тестовото трасе

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин