Технологичната магия зад емблемата на Tiguan


4
юли
2016

Разпознаване на пешеходците – спиране навреме – безопасност на пътя – радарът с дълъг обхват Advanced Radar Sensor на международната технологична компания и производител на гуми Continental може всичко това. Той открива обекти и пешеходци на разстояние до 170 метра от автомобила и предупреждава шофьора, а автоматичната спирачна система се активира при аварийни ситуации. Иновацията на Continental е част от стандартното оборудване на новия VW Tiguan, като сензорът е инсталиран точно зад емблемата на автомобила.

Радарът от ново поколение различава статични и движещи се обекти и осигурява изцяло ново ниво на сигурност. Благодарение на широкия зрителен ъгъл, радарът позволява не само засичане на други превозни средства, но и за първи път на пешеходци. Изключително предимство е и неговата устойчивост при неблагоприятни метеоролични условия като мъгла, слаб дъжд или заслепяващо слънце.

“Критично важно е да можем да реагираме бързо и безопасно в опасни и сложни ситуации на пътя,“ обяснява Карлхайнц Хаупт, директор на Системи за асистенция при шофиране в Continental. „С тази технология за разпознаване на пешеходци VW и Continental правят още една крачка напред към предотвратяване на сериозни инциденти на пътя. Дори пешеходец, който не се вижда и се намира зад друго превозно средство, може да бъде засечен от нашия радар.“

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин