Технологии на АББ в 40 бързи зарядни станции в цяла Швеция за Vattenfall

1812
2019

АББ предоставя цялостно решение за инсталирането и свързването на зарядни устройства за електрически превозни средства (EV) към електрическата мрежа.

АББ подпомага водещата европейска енергийна компания Vattenfall в разработването на всеобхватна зарядна мрежа за електрически превозни средства в Швеция с помощта на цялостно решение, което включва както самата бърза зарядна станция, така и необходимия хардуер за свързване с мрежата. Предоставената от АББ технология вече зарежда електрически превозни средства за Vattenfall в близо 40 локации в цяла Швеция.

Като част от стратегията на Vattenfall да направи живота без горива възможен в Швеция в рамките на едно-единствено поколение, компанията инсталира зарядни станции за електрически превозни средства в цялата страна. Технологиите на АББ гарантират, че станциите предоставят надеждността, от която се нуждаят шофьорите, както и издръжливостта, неминуемо изисквана от суровите зимни климатични условия на Швеция.

Франк Мулон, ръководител на глобалното направление на АББ за инфраструктурни решения за електрическата мобилност, сподели: “За да може електрическата мобилност да процъфтява, шофиращите се нуждаят от бързи зарядни станции с надеждна връзка към захранването. Способността на АББ да осигури това като едно комплексно решение е причината, поради която ние сме водещото име в областта на зареждането на електромобили, и е ключов фактор в нашата работа за Vattenfall. Силата на нашата техническа помощ и способността ни да реализираме проекти в много кратки срокове поставят АББ пред конкуренцията.”

Бьорн Оестер, мениджър “Обществено зареждане” във Vattenfall e-mobility Nordic, сподели: “Vattenfall и АББ имат дълга история на сътрудничество. Ние заедно имаме богат доказан опит в решенията “до ключ” при въвеждането на бързите зарядни устройства в обществения EV пазар – АББ доставя нашия хардуер и оборудване за свързване с мрежата, а ние ги инсталираме и свързваме към обществената мрежа InCharge, което дава възможност на един водач на електрическо превозно средство да я намира и използва по безпроблемен начин.”

Vattenfall използва бързата зарядна станция на постоянен ток 50kW Terra на АББ, която предоставя бързо зареждане в движение за най-често срещаните батерии в рамките на 30-45 минути. Зарядната станция Terra на АББ използва отворени стандарти, за да предлага адаптирана към нуждите на бъдещето връзка, както и дистанционно наблюдение и функции за дистанционна помощ чрез платформата ABB AbilityTM.

Надеждната работа на продуктовите решения на АББ прави компанията предпочитан доставчик на решения за външно захранване. Цялостното решение за енергийно разпределение осигурява на обществените EV зарядни станции надеждната връзка с мрежата, от която се нуждаят. Решението включва здрав външен корпус, шини, предпазители и превключватели, като всички те са специално проектирани да посрещат изискванията на среди на открито.

Решението за свързване с мрежата е тествано и потвърдено като цялостна система, изпълняваща регулаторните изисквания за енергийно разпределение в обществени мрежи и се доставя в напълно завършен вид от високоусъвършенстваната производствена база на АББ в Алингсос, Швеция. Продуктовото решение предоставя безопасна и интелигентна връзка с обществената електрическа мрежа, гарантирайки, че зарядните станции осигуряват надеждна услуга на шофьорите за цял живот. Изцяло завършеното продуктово решение за връзка с мрежата за EV зарядни устройства също така минимизира времето за пускане в експлоатация по обекти, което ускорява и времето за реализиране на краткосрочни проекти.

То бе завършено в определен от клиента нюанс, за да съответства на EV зарядната станция, като също така включва и специално обособено място за таксуващо устройство.

АББ е световен лидер в областта на инфраструктурата за електрически превозни средства, предлагайки пълна гама зарядни решения и решения за зареждане на електрически автомобили, електрически и хибридни автобуси, както и за кораби и железопътни линии. АББ навлезе в пазара на зареждането за електрически превозни средства още през 2010 г., а днес вече е продала над 13 000 бързи зарядни устройства на постоянен ток в 77 държави, от които над 2 000 са 150-450 kW високомощни зарядни системи за автомобили и автобуси. В ролята си на генерален спонсор на Шампионата ABB FIA Formula E и официален партньор по осигуряване на оборудване за зареждане за сериите Jaguar I-PACE eTROPHY, АББ разгръща своя ангажимент да поддържа и разширява бъдещето на интелигентния и устойчив транспорт.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин