Тест на Techart Macan 2.0

4-цилиндровият агрегат на Porsche притежава значително по-голяма тяга във версия на Techart Macan 2.0. Достатъчен ли е, за да се конкурира с V6 мотора?


16
юни
2017

Надлъжна динамика: посредством бутона Спорт водачът активира електронния тунинг на мощността, който предоставя съвсем приличните 302 к.с. 4-цилиндровият двигател ускорява амбициозно, спринтира пъргаво и със спортния ауспух на Techart звучи изненадващо зряло. Измерваме 6,0 секунди (данни на производителя 6,7 секунди без Sport Chrono Paket) от място до 100 км/ч. На магистралата обаче въртящият момент не е достатъчен. Автоматичната трансмисия с два съединителя PDK опитва да компенсира този факт с превключване на по-ниска предавка, но това повишава оборотите. За достигане на максималната скорост от 240 км/ч (серийно 229 км/ч)ви е необходима сериозна засилка.

Напречна динамика: спортните пружини, които смъкват каросерията сдържано с 30 милиметра осигуряват добро пътно поведение – не се притеснявайте от нервно подскачане.

Емоция: Widebody-комплектът и задните гуми с размер 295 придават на Macan доста приведен вид. В преработения интериор личат високото качество на изработка и любовта към детайла. Спортният ауспух съпровожда смяната на предавките с чудесни гърмежи.

Всекидневие: над 12 литра разход на гориво, при това А 98 Н.

Цена-качество: от Techart дават широкообхватна гаранция на модела. Облагородяването на екстериора и интериора е насочено към по-заможните клиенти на Macan, които обаче не биха избрали 4-цилиндровия мотор.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >