Тест на 50 летни гуми: кои са най-добрите?

0508
2020

ТЕСТОВЕТЕ НА МОКРО

АКВАПЛАНИНГ

Не се притеснявайте, с нови гуми няма да карате водни ски още от темпо 90 км/ч. На тестовата писта дълбочината на водата в басейна за аквапланинг е 8 милиметра. При нормални условия (около 1 мм) всички кандидати в теста предлагат достатъчно добри резерви на сигурност. Гумите на Zeetex и Fulda губят най-рано контакта с пътната настилка.

Целта е да не бъде загубено сцеплението с пътната настилка! На отсечката за тестване на аквапланинг дълбочината на водата бе 8 милиметра

СПИРАЧЕН ПЪТ

За разлика от квалификациите тук спирачният път от 100 км/ч е включен още веднъж в сравнението. 7,3 метра делят Bridgestone Potenza S001 като най-добре спиращ на мокра настилка от Maxxis Victra Sport 5.

СТРАНИЧНО ВОДЕНЕ

Върху мократа кръгова писта Bridgestone е най-бърза и има най-голямо напречно ускорение с най-добро сцепление на мокро. Времената, когато Uniroyal имаха най-добрите гуми за дъжд, очевидно са останали в миналото.

УПРАВЛЯЕМОСТ

На мокра настилка Potenza S001 е непобедима. Изненадващо напред се класират изгодните кандидати на Maxxis (Китай) и Kumho (Корея).

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин