Тест на шест кабриолета с различни покриви

3007
2019

Porsche Targa: тарга покрив

ШОУ ОКОЛО ЕДНО СТЪКЛО ЧИСТ ВЪЗДУХ

Стъклената част над главите изчезва електрически назад. Върху „скобата“ има надпис Targa

СТЪКЛО ЧИСТ ВЪЗДУХ – тази специална порция дава Targa на своя водач под открито небе. Не звучи като бурна връзка, но при свалени прозорци вътре духа здраво – при темпо 80 дори вихрено, тъй като вятърът се връща обратно зад дългото задно стъкло. Точно както при първия модел Targa на Porsche от 1965 г., който е предал на актуалния модел не само надписа, но и приятния привкус да караш едно специално 911 – а не кабриолета или нормалната Carrera. 911, което отваря за своя водач нещо като рамка и завършва с типичната за Porsche задница. Макар и винаги да присъства малка доза шоу – отварянето на покрива напомня на „Transformers“ – не трябва да забравяме: зад волана Targa е стопроцентово 911. Спортният автомобил, ускоряващ вихрено пулса. Неговите 306 км/ч максимална скорост съответстват на сила на вятъра от 25 м/сек. Не съществува? Качете се в Targa и ще се уверите!

Porsche 911 Targa 4 GTS

Работен обем 2981 см3 Мощност 331 кВт (450 к.с.) при 6500 об/мин 0–100 км/ч 3,7 сек Разход-Mix 10,7 л (по WLTP) Цена от 300 000 лв.

Mercedes: класически кабриолет

ОТКРИТ ЗА СТИЛНО ПРИСТИГАНЕ

В открития Mercedes някои биха искали да седят на по-високо – за да бъдат разпознати, разбира се

НАЙ-ДОБРОТО ТЕМПО в дългия отворен Mercedes е 35, може би 40 км/ч. Това са 20 възела, или скоростта, при която малките моторни яхти повдигат носа си. Тогава и електрическият кабриолет се носи с подчертано достойнство, присъщо на открит четириместен автомобил. Достатъчно бързо, за да не натискат движещите се отзад клаксоните и все пак достатъчно бавно, за да могат пътниците вътре да бъдат разпознати (нали това е най-важното – кой седи вътре?). Освен това при 20 възела прическата се запазва, а познавачите на тема кабриолети знаят как духа на задната седалка. Затова внимателно с натискането на педала на газта, въпреки че E 450 притежава достатъчно мощност да се изстреля вихрено напред. По-добре да се наслаждаваме на топлия въздух зад врата, който успява да затопли дори и вятъра. При затваряне огромният покрив от плат се издига величествено от задницата и образува силует, по-красив и по-възвишен от електрическото Coupé. Каква стилна поява!

Така Mercedes осигурява приятно усещане: неговият „сешоар“ в подглавника духа топъл въздух

Mercedes E 450 4MATIC Cabrio

Работен обем 2996 см3 Мощност 270 кВт (367 к.с.) при 5500 об/мин 0–100 км/ч 5,8 сек Разход-Mix 9,2 л (по WLTP) Цена от 135 421 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин