Тест на фейслифта на BMW 320d Touring

2109
2022

BMW Серия 3 остава верен на себе си и след фейслифта. Отвътре обаче водачите трябва да свикнат с някои нововъведения. AUTO BILD тества модела.

Вероятно някои хора в момента ще предпочетат фейслифт на модел на BMW вместо нов модел – заради все по-големите бъбреци или заради новата инфотейнмънт система без iDrive-контролер. И двете неща обаче липсват в освежената Серия 3.

Редовият 6-цилиндров мотор остава

Затова пък в притежаващия нови фарове и нова задна броня M340i xDrive остава редовият 6-цилиндров двигател с 48-волтова система мек хибрид. Както и досега неговата мощност е 374 к.с., като за спонтанните спринтове му помагат 11 к.с. от електромотора. Максималният въртящ момент е 500 нютонметра, а серийното задвижване е двойно.

Така M340i се катапултира за 4,4 секунди до темпо 100, а максималната скорост е ограничена на 250 км/. Всичко това се случва с прецизното превключване на 8-степеннатаа автоматична трансмисия.

Изминаващите много километри ще предпочетат 320d

Нещо като контраст на M340i се явява тестваният от нас 320d Touring. С товарно пространство от 500 литра той предлага с 20 литра по-голяма вместимост на багажника от седана и подпомага изминаващите много километри с бордова 48-волтова система сс стартер генератор към дизелови агрегат.

Той взема стандартния спринт за 7,2 секунди, а максималната му скорост е 229 км/ч. Тук козовете са по-ниската цена и по-ниския разход на гориво.

Дотук с фейслифта няма много промени в сравнение с предшественика. За разлика от вътрешното пространство. За щастие iDrive-контролерът е останал. Както и превключвателите за смяна на режимите на движение.

Curved Display във фейслифта на Серия 3

Оформлението на кокпита е различно. Сега така нареченият Curved Display е намерил място в кокпита. Леко извитият дисплей включва 12,3-инчов монитор зад волана и 14,9-инчов централен дисплей.

Комбинираният уред определено отива на Серия 3. С него е редуциран и броя на бутоните и превключвателите. Чрез тъчсрийна се управлява и климатичната инсталация.

ИЗВОД

Холгер Прайс

По отношение на техниката и външния вид, фейслифтът на Серия 3 запазва добродетелите на Серия 3. И хубаво, че така. Във вътрешното пространство има някои промени, като с някои от тях феновете на BMW ще трябва да свикват. Но все пак за момента iDrive-контролерът още е тук.

Оценка от теста на AUTO BILD: 5

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин