Тест на стойки за мобилен телефон

Изпробвахме качествата на 12 системи, струващи между 14 и 48 лева – кои от тях обаче държат... на обещанията си?

2507
2016

На всеки ъгъл разсеяни шофьори водят разговори по мобилния телефон и пишат съобщения. По светофарите те навеждат глава надолу към дисплея и така „изключват“ света около себе си. Естествено, всичко това е опасно и изнервящо за останалите участници в движението.

ANSMANN Евтина пластмаса: иначе добре оборудваната стойка се счупи при първия опит

ANSMANN Евтина пластмаса: иначе добре оборудваната стойка се счупи при първия опит

AUKEY Мек силикон: еластичният Pad поддържа вакуума дори и върху неравни повърхности

AUKEY Мек силикон: еластичният Pad поддържа вакуума дори и върху неравни повърхности

В случая може да помогнат стойките за мобилен телефон, които се купуват от магазините за аксесоари. Така в колата работата със смартфона е значително по-лесна – защото когато той е „кацнал“ в стойката, на дисплея удобно може да бъдат въвеждани телефонни номера или адреси в навигацията. Нашият правен експерт Уве Ленхарт обаче предупреждава да бъдем много внимателни с телефона, докато шофираме (вижте карето отдясно).

Ние внимателно проверихме качествата на 12 стойки. Те се закрепват на най-различни места – на предното стъкло, на арматурното табло, на вентилационните отвори, на гнездото за CD или в запалката. Държачът на Aukey се представи убедително, тъй като може да се захване почти навсякъде. С магнитните системи на Puro и МPG също се борави лесно. Ansmann и Eufab се провалиха – първата се оказа прекалено нежна, а от втората мобилният телефон директно изпадна.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин