AUTO BILD България / Тествахме SUV-a на Rolls-Royce!

Тествахме SUV-a на Rolls-Royce!


8
окт.
2018

Rolls-Royce следва модните тенденции и пусна на пазара SUV! С Cullinan пасажерите ще могат да пътуват луксозно – дори и извън пътя.  От Rolls-Royce са избрали за Cullinan редуциран и функционален дизайн с ръбове, срещуположно отварящи се врати, както и нова графика на светлините с лазерни светлини. За задвижването отговаря познатият ни от Phantom V12-туинтурбо агрегат с работен обем от 6,75 литра, 571 к.с. и максимален въртящ момент от 850 Нм. Cullinan е оборудван с двойно задвижване и четири задвижващи колела. SUV има алуминиева Spaceframe платформа, която се използва и при Rolls-Royce Phantom – в този случай тя е по-висока и по-къса.

С тази нова архитектура и благодарение на адаптивното въздушно окачване Rolls-Royce обещават, че SUV-ът е пригоден за извън пътя – без това да се отразява на комфорта. на предното стъкло има камера, която сканиран пътя пред автомобила и настройва окачването. Освен това сензори постоянно измерват, дали някое от колелата е загубило сцепление.  Ако това се случи, то съответното колело веднага бива автоматично притискано надолу. Rolls-Royce обещават, че Cullinan е „SUV-ът с най-голяма дълбочина на газене“ – ъзможно е преминаване на водни препятствия с дълбочина до 540 милиметра.

Въпреки, че Cullinan е висок 1,83 метра, качването в модела става лесно и удобно. Отвътре Cullinan е впечатляващо монументален и внушителен – кокпитът се издига пред водача като бариера към пътя.  Иначе вътрешното пространство е почти идентично с това на Phantom. Оформлението на SUV-а е по-скоро консервативно. Уредите с хромирана рамка изглеждат като аналогови, но всъщност за дигитални. Водачът на Cullinan управлява навигацията и инфотейнмънт системата посредством тъчскрийн. Воланът е различен от този във Phantom: той е по-широк и по-малък, което означава, че SUV-ът ще се управлява не от шофьор, а от самия притежател. До кръглия превключвател на 8-степенната автоматична трансмисия се намира бутона за режимите на движение „Everywhere“.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >