Тествахме обновения Fiat 500X


13
сеп.
2018

Fiat направи фейслифт на 500X. Това означава: по-шикозен интериор, нови серийни асистенти, по-богато оборудване и нови двигатели

Ъпдейтът на модела включва промени по предницата и задницата: серийни LED-дневни светлини и обновени брони. Срещу доплащане получавате и изцяло LED-фарове. Fiat 500X ще бъде на пазара от този месец.

Отвътре дизайнерите са направили повече промени, отколкото отвън. Материалите изглеждат висококачествени, комбинирани с вкус и стил, както и добре изработени. Арматурното табло е с ново оформление. Скоростомерът и оборотомерът представляват малък дисплей, който може да се конфигурира чрез бутони на волана.

Седалките са удобни и предлагат добра странична опора, а мястото е достатъчно и отговаря на стандартите за този клас автомобили. В багажника ще поберете 350 литра, а след сгъване на задните седалки вместимостта нараства до 1000 литра.

От Fiat се гордеят особено много с инфотейнмънт системата си „Uconnect“, която се управлява чрез голям монитор на арматурното табло и може безпроблемно да интегрира смартфони.

Новият 3-цилиндров мотор със 120 к.с., който тества AUTO BILD, работи тихо и култивирано, но все пак си остава 3-цилиндров с работния обем на бутилка прясно мляко. За да се движи бързо, се налага да превключвате често – тогава агрегатът става и шумен. Fiat дава като време за спринта до 100 км/ч 10,9 секунди. Тази моторизация обаче би трябвало да е напълно достатъчна за всекидневието и за града. Официалните 6,4 л/100 км също са в рамките на приличното, макар че по време на теста бордовият компютър показваше 8 л/100 км. Като цяло в 500X ще пътувате комфортно. Управлението е подчертано директно и дава добра обратна връзка от пътната настилка. Механичната скоростна кутия функционира много добре – отчетливо и с къси ходове. Окачването на модела на Fiat не е особено комфортно – при движение по лоша настилка 500X друса доста.

Всички нови двигатели на фейслифта на 500X отговарят на норма за вредни емисии Euro 6d-Temp.

След фейслифта серийното оборудване на 500 Х включва и асистент за разпознаване на пътните знаци и асистент за запазване на пътната лента.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >