/ „Темата за светлините става все по-важна“

„Темата за светлините става все по-важна“

Интервю с Оливер Щефани, шеф-дизайнер на Skoda

AUTO BILD: Как се подхожда към фейслифта на толкова успешен модел като Kodiaq?

Оливер Щефани: Най-важното е, характерът на продукта да не бъде загубен, тоест ние не искаме да променяме целия автомобил. Същевременно продуктът трябва да бъде разпознаваем като Skoda и да показва на клиента стъпка напред. Тази стъпка не трябва да е много голяма, тъй като хората знаят, че някога ще се появи и новият Kodiaq.

Какво Ви харесва най-много в Kodiaq?

Kodiaq сега е с още по-представителен външен вид, с характерен дизайн на предните светлини и със значителни разлики в задницата. Поставихме нови акценти и в интериора.

Коя голяма дизайнерска тенденция не трябва да липсва при следващото поколение?

Човек не трябва да се води само от тенденции! Това е опасно, защото в такъв случай продуктът ще стане прекалено универсален. Вместо това не поставяме с марката Skoda собствени акценти. Тема, която ще става все по-значима в бъдеще и по която ние работим интензивно, е вече споменатата тема за светлини на автомобила. Това не засяга само фаровете. Освен това автомобилът трябва да носи характерните белези на Skoda: пространство, функционалност и известна семплост, тъй като клиентът трябва да може да се ориентира лесно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин