Телефонни измамници задигат Ferrari-та!


14
февр.
2020

Едно обаждане – и оставате без Ferrari-то си! В ЮАР „патентоваха“ схема за противозаконно отнемане на различни модели на Скудерията. При това не става въпрос за типична кражба, а за хитра тактика, която създава доверие у собственика на автомобила. За опасната методика предупреди дори официалната Facebook-страница Scuderia South Africa. Схемата е проста, но ефективна.

Но как процедират измамниците? Собственикът на Ferrari-то получава телефонно обаждане, в което го информират за сервизна акция, която трябвало да бъде изпълнена колкото се може по-бързо. И докато притежателят на колата усети какво става, пред вратата вече го чака репатриращ автомобил, който уж трябвало да закара колата в представителството на марката. Собственикът получава документи, които да подпише. След това Ferrari-то бива натоварено – и изчезва завинаги.

ALERT: PLEASE BE AWARE THAT A SCAM IS CURRENTLY DOING THE ROUNDS 🚨 We have been informed that there are fraudsters…

Публикувахте от Scuderia South Africa в Понеделник, 3 февруари 2020 г.

Приемайки, че всичко е официална сервизна акция, притежателят на колата се обажда след ден-два, за да се информира относно развитието на казуса. Именно тогава собственикът разбира, че е излъган – и то по много прост начин.

В този момент обаче автомобилът вече не може да бъде открит – тъй като GPS-тракерите са отстранени. Най-често расовите спортисти биват изпратени в Мозамбик, където се препродават или „разкостват“. По схемата е „изгорял“ дори собственик на струващо близо 600 000 лева Ferrari 812 Superfast с 800 к.с.

От Ferrari веднага излизат с офицално становище, че никога не биха „привиквали“ автомобилите в сервиза по подобен начин. Затова търговците съветват при подозрителни обаждания първо собственикът да се свързва с представителството на марката, за да разбере дали става въпрос за реална сервизна акция. Иначе Ferrari-то му „отлита“ по-бързо от спестяванията на българските пенсионери, хвърлени през прозореца.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >