Тежка катастрофа спря ”Монбат Рали Сливен”


12
юни
2021

Лидерите след първия ден Угур Сойлу и Арас Динчер претърпяха тежък инцидент по време на етапа „Трапоклово“ и са ранени. Според информация от щаба, при много висока скорост автомобилът им се е отклонил вдясно от трасето, влязъл е в канавката, а след това е „отскочил“ над 15 метра.

На мястото на инцидента са пристигнали линейка, пожарна и полиция. Двамата състезатели веднага са транспортирани в болница. С мозъчен оток и фрактура на гръбначен прешлен е пилотът на турския екипаж, съобщи за БТА д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор по медицинските дейности в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.Според лекарите пострадалият вероятно има и травма на рамото, в момента се прави скенер.

От областната болница са готови да настанят пациента в реанимационното отделение, но, по думите на д-р Хрисантов, от екипа на състезателя имат намерение да го транспортират в Турция. Въпреки сериозната политравма, пилотът е стабилен и контактен. Навигаторът е без сериозни травми, направени са му изследвания и е освободен.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин