Така ще се появи BMW i5

BMW работи по Coupé с четири врати и електрическо задвижване. С едно зареждане на батерията i5 ще може да измине 700 километра


23
ян.
2018

До 2025 г. баварският автомобилен концерн възнамерява да има около  25 електрически модела. Със студията  Vision Dynamics BMW ни дадоха представа за i5, който е планиран за 2021 г. Електрическото Gran Coupé ще може да изминава 700 километра с едно зареждане на батерията. Максималната му скорост ще бъде 200 км/ч, а ускорението от 0-100 км/ч ще трае 4 секунди. От BMW все още не издават, как ще изглежда кокпита на i5. Върху платформата на Серия 4 Gran Coupé се очаква i5 да предлага място като Серия 6 GT. Седалките ще могат да се въртят и да се сгъват в позиция за лежане.

BMW i5 ще се произвежда от 2021 г. в завода в Динголфинг. На външен вид модел е микс между хечбек и кросоувър – има известна прилика с Jaguar i-Pace. Дългото междуосие, широката следа, късите надвеси на каросерията и леко повдигната линия на покрива правят пропорциите доста впечатляващи. Ако проектът получи одобрение, моделът ще бъде без средни колони и с крилати врати. В ценово отношение i5 ще стартира от около 100 000 лв. Електромашината отпред ще бъде със 100 кВт., а тази отзад – със 160 кВт. Ще има три степени на мощността: Standard, Sport и Supersport. Последната ще бъде с две задвижващи единици на задната ос. Ще има и четири капацитета на батериите.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >