Така се управлява черният S-клас на Inden-Design с 386 к.с.!

3012
2020

Inden Design превръща през 1990 г. един Mercedes 380 SE във внушителна, гневна машина за шофиране. Така се управлява тунигования  W 126 на пистата!

Още на излизане от завода Mercedes S-клас е горд и величествен автомобил.  Въпреки това тунинг-специалистът Йоахим Инден е направил своя екземпляр по-нисък, по-широк и по-твърдо возещ: този W126 е изцяло в черно и се превръща в автомобилен мошеник. Неговият 5,6-литров V8 двигател е с увеличен работен обем с 0,4 литра и разполага с внушителните 386 к.с.!

Тунинг-специалистът Йоахим Инден заявява: „Направих го от един зелен 380 SE с велурени седалки, шибедах и почистване на фаровете, и го оставих недокоснат от 1990 г.“

Inden-S-клас черен до радиаторната решетка

Във вътрешното оборудване има черна кожа и декорации от тъмен клен. Още на празен ход Benz-ът издава як тътен от двете ауспухови тръби от неръждаема стомана вляво и вдясно. Когато натиснете педала на газта, с леко забавян започват да се вдигат силата на звука, а после и на темпото. С по-ниска с 8 см каросерия в сравнение със серийния автомобил, гневният Benz потегля бавно по асфалта на паркинга. При натискане на педала на газта Inden се изстрелва напред, както е подобаващо на работния обем на двигателя му. И до днес това си остава впечатляващо преживяване и изразява по най-директен начин характера на този автомобил.

Радикално „оръдие“ със съставки от автомобилния спорт

При S-клас на Inden Design става дума за мощност и външен вид. Джантите са използвани в Porsche-Cup. Лакираните в черно американски фарове придават още по-силен имидж на „лошо момче“ на автомобила, подсилен още повече с преработката на каросерията от страна на Inden. Отпред са монтирани и без друго по-широките калници на 560 SE, които осигуряват място за внушителните гуми 255 на колата. Отзад вратите и страничните части са демонтирани и преработени с по 7 см на широчина в областта на калниците. Външната половина на калниците е изрязана и заменена от собствено решение – така биват приютени гумите с размер 295.  В комбинация с ниския център на тежестта те позволяват високи скорости в завоите и минимално странично накланяне, а спирачната уредба на тогавашния автомобил на Mercedes от DTM осигурява още по-здраво спиране.  Теглото на автомобила според документите е 1,6 тона.

ИЗВОД: внушителният S-клас показва, че водачът може, когато поиска. Излишъкът на мощност ви подарява спокойствие. А такова ви е необходимо – когато се движите с този автомобил, определено ще привличате погледите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин