Така реве тъмният болид

В Mattel са преработили един Corvette в Дарт Вейдър автомобил и твърдят, че странното возило може да се шофира. Култовият водещ Джей Лено го е тествал

0501
2016

В началото на 2015 година Mattel впечатлиха посетителите на панаира за играчки в Нюрнберг с един Darth Vader Car в реални размери: черен и лош, с подобен на шлем купол и радиаторна решетка, който напомняше на „лицето“ на тъмния лорд. И автомобилът не само изглеждаше невероятно яко – производителят на играчки твърдеше, че тъмният модел, вдъхновен от Междузвездни войни, може да се движи и дори да бъде официално регистриран. Наистина ли? Американският водещ Джей Лено вече е тествал Ведър-мобилът в своето култово предаване Garage.

Базата е Corvette с 525 к.с.

И още нещо: страхотен е! Darth Vader Car не само изглежда феноменално, но и звучи така. В което няма нищо чудно, все пак базата е Corvette C5 с LS3 мотор с мощност 525 к.с. Който реве точно така, както очаквате от него. Най-подходящото возило за Дарт Вейдър. И дори „диша“ със съскане, когато е паркиран! И никой не се притеснява, че заради тесния процеп обзорът може би не е оптимален. Но Джей Лено изглежда много въодушевен.

В „Jay Leno’s Garage“ дизайнерите и конструкторите обясняват как е създадена тази мега-играчка, която може да се купи и като Hot Wheel в мащаб 1:64. Особено впечатляващи са малките, създадени с много любов детайли – разгледайте снимките в галерията.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин