Така изглежда спортната версия на VW ID.7

1209
2023

Специален шоуавтомобил от Volkswagen: на международната среща на притежателите на ID. модели в Локарно хората от Волфсбург показаха спортна версия на новия VW ID.7.

Новият VW ID.7 още не е появил на пазара, а от VW вече го тунинговаха. По време на срещата на притежателите на ID. в Локарно  Volkswagen показа шоуавтомобила ID.X Performance с двойно задвижване, ориентирана към пърформънс настройка на окачването и доста впечатляващ външен вид.

Ядрото на ID.X е задвижване с два електромотора с 411 кВт. (558 к.с.) и функция за буустване. Шоуавтомобилът е оборудван с синхронен електромотор с постоянно възбуждане на задна ос, който е допълнен а асинхронен електромотор на предната ос, с цел постигане на по-ефективно двойно задвижване.

Тази комбинация предлага някои предимства, сред тях способност за краткосрочно натоварване и малки загуби. Тя е особено подходяща за кратко предоставяне на по-голяма мощност в така наречения бууст-режим.  Батерията може да бъде зареждана с до 200 кВт.за кратко време.

По-широк и по-нисък

Тунингът включва и промяна на външния вид: инженерите са увеличили следата с 80 милиметра, а спортното окачването с мъкнато с 60 милиметра. Така това ще благоприятства пърформънса на автомобила и ще осигури по-пъргава управляемост.

Автомобилът е с впечатляващи 20-цолови алуминиеви джанти с централен болт и състезателни гуми с размер 265. Отзад аеродинамично карбоново крило осигурява нужното налягане на притискане – задният спойлер определено прилича погледите към автомобила.

Задните светлини са сдържано тонирани и придават на автомобила допълнителна доза спортно усещане – също както и червените акценти в интериора. Там седалките са карбонови, тип корито.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин