Новини » Така изглежда седемместната студия на Skoda Vision 7S

Така изглежда седемместната студия на Skoda Vision 7S

2408
2022

Skoda ще покаже в края на август 2022 седемместната си студия Vision 7S. Ние вече хвърлихме поглед върху дизайна на студията на тази XXL-Skoda. Нова информация!

Новият седемместен SUV на Skoda започва да придобива образ. Със студията Vision 7S чехите ни дават представа за изцяло електрически SUV, който ще бъде още по-голям от Skoda Enyaq. Серийният старт на големия SUV вероятно ще бъде през 2026 г., но две дизайнерски скици ни дават насока за формата на Vision 7S.

Първо при Vision 7S ни прави впечатление липсата на лога Skoda – вместо тях студията има Skoda на предницата и задницата. Нови са фаровете и задните светлини с T-образна форма. Отзад има внушителна защита на пода на автомобила. Студията има странично огледало само от страната на водача.

Срещуположно отварящите се врати също са част от аксесоарите на студията. Предницата също се отличава с голяма предпазна кора на пода – остава да видим, дали тя ще има истинска функция или не.

Има ли Vision 7S завъртащ се монитор?

Първият поглед върху кокпита на Vision 7S показва: Воланът вече не е кръгъл, а изглежда като управление на самолет. Под него има малък широкоъгълен дисплей – подобно на дигиталните уреди при Skoda Enyaq. Впечатление прави арматурното табло, което изглежда като излято. В средата има монитор, който – както се вижда на последния тийзър – е разположен вертикално.

AUTO BILD предполага, че мониторът ще може да се върти и в режим   Relax (седалките се настройват в удобни позиции, воланът и арматурното табло се прибират) ще може да се използва за гледане на филми. Под монитора има три въртящи се превключвателя, чрез които се регулира климатичната инсталация. Така, че дори и в студията Skoda не се отказва напълно от класическите елементи за управление.

В студията бебешкото столче е поставено върху централния тунел – така бебето винаги ще има зрителен контакт с възрастните. Vision 7S показва и новия дизайнерски език на чехите: все още „simply clever“ – затова  гъвкав и с хитроумни идеи.

Засега е ясно, че с тази концепция, която може би ще се появи на пазара през 2026 г., Skoda не иска да се позиционира под другите марки на концерна –  в така наречения „евтин сегмент“. По-скоро чехите искат да тръгнат по собствен път с ново позициониране. Преди това на пазара ще се появят електрическият Karoq (2024) и фейслифтът на Enyaq (2025) – новият шеф има големи планове.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин