Така би могъл да изглежда следващият Opel Astra OPC с 300 хибридни конски сили

0712
2020

Следващият Opel Astra вероятно отново ще се появи като вариант OPC, възможно като Plug-in-хибрид с 300 к.с.

След три поколения OPC нещата приключиха. При актуалното поколение на Astra K от Opel ще отказаха да ощастливят феновете с мощния модел. Скоро това би могло да се промени: според слуховете предстои появата на нова версия с двойно задвижване и Plug-in хибрид с 300 от Grandland X. AUTO BILD ви показва, как може би ще изглежда серийната Astra OPC!

Освен бензинови и дизелови двигатели, следващата Astra ще има и два Plug-in-хибридни варианта – това е задвижването от Grandland X.  По-мощният хибриден вариант ще носи логото на OPC и ще има задвижване на четирите колела. Техническите му данни ще бъдат мощност от 300 к.с. и 450 Нм максимален въртящ момент. за задвижването ще отговаря комбинация от 1,6-литров бензинов агрегат и два електромотора. 8-степенната автоматична трансмисия от Grandland също би била добър избор. Изцяло електрическият пробег ще е около 50 километра. При този спортен модел обаче по-важни са динамичните характеристики, като за спринта до 100 км/ч би трябвало да са достатъчни 6 секунди.

Каросерията на OPC ще бъде с около 15 милиметра по-ниска. Следващата Astra ще използва платформата на PSA EMP2 – тоест ще дели една и съща база с Peugeot 308. На външен вид моделът на Opel ще се различава  от версията на французите и ще бъде ориентиран по новата Mokka. В бъдеще Astra също ще бъде оборудвана с черната радиаторна решетка Vizor. Следващата Astra ще бъде представена в края на 2021 г. и още същата година ще се появи на пазара. Дали това ще важи и за OPC-версията, или за нея ще трябва да почакаме по-дълго, остава да разберем. Предполага се, че базовата цена на модела за Германия ще бъде около 80 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин