Тайните проекти на Porsche: ванът Vision Race Service

1311
2020

Как би изглеждало Porsche, за което обема на купето е от решаващо значение? Възможно ли е такъв модел въобще да кореспондира с основните характеристики на марката? Шефът на дизайнерското студио Михаел Мауер и неговият екип отговорят на този въпрос през 2018 с една необикновена и скрита до сега от публиката версия.

Porsche Vision Race Service е свободна вариация по темата семеен ван, в който удобно могат да пътуват до шест пасажера. Тип автомобил, какъвто и днес често може да видите гаражи, където е гариран непосредствено до спорните машини от Цуфенхаузен. Той дори има прародител в славната история на марката Porsches: легендарният VW Transporter, създаден за целите на автомобилния спорт. Всъщност, на дизайнера Михаел Мауер от самото начало му било ясно, че един щедър на пространство автомобил на Porsche, в никакъв случай не може да бъде проектиран и дизайнерски оформен като някакъв пуритански изчистен практичен микробус. Нямало никакво съмнение, ще екипът му ще трябва да си пробие път в един съвсем нов и непознат терен. Така се стигнало до футуристичната совалка с изненадващи пропорции и форма, уникално съчетание между спортен дух и комфорт при пътуване. Един съвсем нов прочит на темата, но в същото време без никакви колебания, че става дума за чистокръвно Porsche.

Излетият в едно цяло корпус на каросерията, плоската предница, монолитната конструкция, атлетично оформените калници и асиметричното разположение на стъклата напълно късат с конвенционалните категории. В купето пътниците ги очаква луксозна модулна кабина. Водачът на Porsche Vision Race Service заема мястото си в централно разположено кресло, което би стояло доста добре и във фоайето на всеки петзвезден хотел. Единичната седалка се грижи за допълнителното спортно усещане и предлага на пасажерите в задната част на автомобила чудесен изглед през предното стъкло. В същото време в автономен режим на предвижване не отнема излишно място, като конвенционалните шофьорски седалки. Изяло електрическата технология на задвижване е умело събрана в пода на автомобила. По този начин пътуващите могат да се насладят на изненадващо богато на място и щедро на комфорт изживяване.

Към днешна дата Porsche Vision Race Service е все още само идея. Но в същото време подобни смели проекти са от съществено значение за компанията. Те дават възможност на Porsche да проучи нови възможности и да постави под въпрос конвенционалните начини на мислене и стандарти. Това е единственият начин всеки път наново да се от крие колелото, но то да е напълно различно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин