Тази W124-ка се продава за астрономическа сума

2001
2023

Mercedes W 124 e модел, който до ден-днешен е завладял сърцата на много почитатели на марката. А сега атрактивен Mercedes 230 E се предлага за продажба в eBay. Твърди се, че автомобилът бил в перфектно състояние – и затова струвал 35 000 лева.

Не е ли множко за W 124-ка? Определено, дори и когато става въпрос за наистина изключително запазен екземпляр. Но въпреки това офертата може да се окаже много специална – стига автомобилът действително да отговаря на подробното възхваляващо описание в обявата.

Какво се казва в описанието на този Mercedes W 124?

Според текста в обявата това бил „изключително красив Benz“. Автомобилът се продава от втори собственик и разполага със сервизна книжка на Mercedes. Няма драскотини, вдлъбнатини и дори ръжда. Според километраж пробегът е само 117 234 километра. Скоростната кутия е ръчна.

Mercedes-ът e решен в красив цвят и наистина изглежда много добре – определено ще радва следващия си собственик.

Оборудването включва ABS, електрически шибедах, теглич, централно заключване, сервоуправление, фарове за мъгла, DAB + радио със система „свободни ръце“, поддържащо Apple Carplay. Автомобилът ще мине преглед TÜV преди предаването на новия собственик.

OЩЕ ОБЯВИ ЗА МЕRCEDES 230 E W124

Според продавача не били необходими допълнителни инвестиции в автомобила. Benz-ът работел перфектно до последната крушка. Mercedes-ът е с първа регистрация от 11.05.1989 г.

Винаги преди покупка на W 124 се препоръчва да направите щателна проверка, която задължително трябва да включва тест драйв. Заедно с продавача трябва да проверите историята на автомобила – т.е. какво и кога е сменено, в кой сервиз и т.н. Най-голямата слабост на W 124 е неговата склонност да ръждясва. Ето защо, независимо от описанието в обявата, автомобилът трябва да бъде прегледан внимателно на подемник или канал. Особено внимание заслужават точките за повдигане с крик. Кафявата чума обаче атакува и калниците, стената в двигателния отсек и още няколко зони.

Според продавача 4-цилиндровият двигател на 230 E се задоволявал с 8 литра на 100 км. Това донякъде е успокояващо с оглед актуалните цени на горивата.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин