Тази G-класа разполага с пакет „Здраве“


10
февр.
2021

Не, това не е просто поредната тунингована G-класа с огромни джанти и персонализиран интериор с ултракачествена кожа и шевове, направен на ръка. В лицето на Limited Edition La G-Rouge, базиран на Mercedes-AMG G 63, Rolfhartge представя не просто атрактивно „кубче“, за което някоя футболна или рап звезда би дала цяло състояние. Интересното при този Benz е т.нар. Health Package. Благодарение него пътниците могат да разчитат на антивирусни и антибактериални процеси, които поддържат както въздуха, така и повърхностите в интериора чисти.

Устройството за пречистване на въздуха може да бъде използвано и извън автомобила.

Специалната система за двойно пречистване на въздуха AELUS е динамичният елемент в пакета „Здраве“. Устройството, тежащо едва 630 г, има двойна функция за убиване на вируси. Високоефективният филтър HEPA H13 може да осигури качество на въздуха като в операционна зала и е комбиниран с въздуховод на фотокатализа. Този процес за двойно третиране на въздуха гарантира, че вируси, бактерии, смог, спори на плесени от климатика, фини прахови частици (клас PM2.5), както и азотни оксиди и серен диоксид ще бъдат отстранени – като по този начин пасажерите ще разчитат на максимално чист въздух.

Подът и багажникът са облечени в антибактериална настилка. По-интересна е обаче е технологията за покритие на другите повърхности в интериора, наречена SURFACE+. С използване на процес, познат от медицинското оборудване, всички повърхности вътре в купето са покрити с микроскопичен слой течно стъкло. То в значителна степен възпрепятства способността на различни бактерии, гъбички, вируси и т.н. да се задържат по повърхностите в интериора. Ето защо нивото на хигиена отвътре в La G-Rouge е сравнимо с това в болници.

Limited Edition La G-Rouge с 585 к.с. ще бъде произведена само в 22 бройки. При тях тунинг компанията не е пропуснала да постави акценти като 2-цветна боя за каросерията, 22-цолови джанти по собствен проект, карбонови елементи и вертикални хромирани ламели, с които предницата изглежда още по-впечатляващо. Все пак уважаващата себе си тунингована G-класа няма как да не привлича поне малко внимание…

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин