/ Тази Astra G на 600 000 км изглежда като нова!

Тази Astra G на 600 000 км изглежда като нова!

Направо не е за вярване, че този Opel Astra Caravan 1.7 D от поколението G (1998-2005) е навъртял 600 000 км! На пръв поглед нито отвън, нито отвътре забелязваме следи от употреба – моделът от Рюселсхайм изглежда като запазен в капсула на времето, досущ като герой от горублянската легенда със забравения бастун на последния собственик в багажника. Автомобилът обаче не е бил притежание на водач 80+, а точно обратното – истински „маратонец“, изминаващ редовно дълги разстояния.

Комбито се радва на заслуженото си пенсиониране като част от колекцията Opel Classic.

Двигател, трансмисия и съединител без проблеми

Собственикът Хенинг Барт купува за 5000 евро една от „късните“ Astra G с 1,7-литров дизел (80 к.с.) в богатото за времето си ниво на оборудване Elegance с печка – тогава на 100 000 километра. Мъжът има нужда от автомобила, за да пътува до работа с него. Барт изминава с комбито по 100 километра на ден от дома си в Хунсрюк до централата на Opel в Рюселсхайм, където работи, и обратно – без никакви проблеми. За последните 17 години не са се наложили никакви ремонти по двигателя, скоростната кутия, турбото и помпата за високо налягане. Дори съединителят все още е оригиналният, според Барт.

Хенинг Барт кара Astra-та и се грижи за нея в продължение на 17 години.

Тайната на надеждния Opel

Фактът, че Opel-ът се оказва толкова надежден с оглед на километрите зад гърба си, със сигурност не се дължи само на качеството на материалите. Хенинг Барт работи по поддръжката към Opel и казва, че бил почиствал и обгрижвал много старателно Astra-та за 17-те години, през които я притежава. И като погледнем към тапицерията в интериора без едно петънце, пластмасовите облицовки без драскотини и чистия като аптека моторен отсек, сме склонни да му вярваме. Сега Astra-та се радва на заслуженото си пенсиониране като част от колекцията на Opel Classic. Барт вече има друга Astra, отново купена на старо, представител на серията J със 165 дизелови конски сили. С нея той си е поставил цел да постигне още по-голям пробег.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ OPEL ASTRA G В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин