Тази студия ни показва електрическия Land Cruiser

2510
2023

В рамките на Japan Mobility Show Toyota показа студията Land Cruiser Se, която ни показва възможния електрически вариант на офроуд-класиката. 

Toyota Land Cruiser е на пазара вече от над 70 години, а през август 2023 г. бе показано новото поколение J25, което ще е на пазара от  2024 г. А сега Toyota показа в рамките на изложението Japan Mobility Show в Токио освен компактен пикап и студия, която ни дава представа за електрическия Land Cruiser.

Дълъг над пет метра и широк два

Признаваме, че нито бъдещото поколение, нито тази студия имат нещо общо с някогашния Land Cruiser, като само при размерите новият електрически всъдеход засенчва всички стари модели. Означава: 5,15 метра дължи, широчина от 1,99 метра и 1,71 метра височина. Междуосието е 3,05 метра, а концептуалният автомобил предлага място за до седем души.

Land Cruiser Se обаче се различава от своите предшественици не само по размерите, но и по отношение на дизайна той тръгва по съвсем нов път. Кръглата светлинна графика на фаровете е изчезнала, затова пък има тесни LED-ивици и светлинна лента, простираща се по цялата широчина.

Възходяща линия на прозорците зад задните врати

Радиаторната решетка е затворена, като около нея има рамка от тъмни вентилационни отвори и голяма защита на дъното на автомобила. Калниците са широко издадени, джантите са огромни, има и камери вместо странични огледала – типично за студия. В областта на задницата има светлинна ивица. Възходящата линия на прозорците зад задните врати е общия елемент с новия Land Cruiser.

Засега няма информация относно техническите данни и задвижването, като от Toyota посочват само, че моделът ще има подобаващи за един електромобил динамични характеристики. Какво означава това, ще разберем след няколко години, когато серийно се появи вариантът на култовия всъдеход.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин