Тази студия на VW ID.3 е електрическият брат на Golf R

2505
2021

Сякаш от нищото шефът на Volkswagen Бранщетер представи спортна студия на ID.3. Информацията за спортния модел и дали той ще се появи серийно – в AUTO BILD.

Дали това не е студията на ID.3 R? Напълно неочаквано шефът на VW  Ралф Брандщетер показа на платформата LinkedIn студията на ID.3  – ID.X. Освен впечатляващ лак и неоново-зелени акценти електромобилът от Волфсбург използва една и съща техника с ID.4 GTX. Разбира се задвижването е двойно.

С ID.X от Volkswagen ни показват Performance-версия на компактния модел ID.3. Освен промени по външността и спортни седалки във вътрешното пространство, инженерите са оборудвали електромобила с втори електромотор на предната ос и батерия с капацитет 82 кВтч. С двойно задвижване, по данни на VW, ID.X разполага със системна мощност от 245 кВт. (333 к.с.). Така студията надминава дори и актуалния Golf R. Спринтът от 0 до 100 км/ч се взема за 5,3 секунди. Освен задвижването, ID ще използва и други технически елементи от ID.4 GTX. Засега производителят не дава подробна информация.

ID.X с 330 к.с. няма се произвежда серийно

Според Брандщетер в ID.X ще има режим за дрифт, който ще изключва частично или напълно предната ос. Освен това ID е оборудвано със спортно окачване и е по-близо до асфалта. Джантите ще бъдат по-големи, а в сравнение със серийната версия студията е по-лека с цели 200 кг. ID.X няма да се появи серийно на пазара, но според Брандщетер „ще бъдат използвани някои идеи“. Дали в бъдеще ще има R-модели на семейството ID, засега не е ясно. Все пак ID.X показва, че Volkswagen мисли в спортна посока.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин