Тази поддържана Alpina B5 (E60) с 500 к.с. от eBay се продава в София!


3
мар.
2021

Alpina B5 от BMW Серия 5 E60 е бърз седан с 500 к.с. В момента в eBay за продажба се появи поддържан екземпляр!

Alpina B5 е доста мощен седан с 500 к.с., базиран на петото поколение на BMW Серия 5. Преди Alpina е отделен производител, а днес моделите на Alpina слизат от конвейера директно при BMW. В eBay се продава Alpina B5 от 2006 г. за 39 000 лв.!

Като базова моторизация за Alpina B5 служи 4,4-литровия мотор от 545i/745i. V8 агрегатът с 333 к.с. е „набримчен“ от Alpina с помощта на ротационен компресор до 500 к.с. За 4,7 секунди ще се движите с темпо 100, а максималната скорост се достига при 314 км/ч. Трансмисията е 6-степенна автоматична на ZF, а задвижването – задно. Предлаганият за продажба B5 е изминал 120 000 километра и е внос от Япония. Освен джантите на AC-Schnitzer, Alpina е в оригинално състояние. Налице е потвърждение за автентичност от Alpina Германия. В момента автомобилът се намира в българската столица София!

Бялата Alpina B5 притежава широкообхватно оборудване с навигационна система, аудиосистема, електрически регулиращи се седалки, автоматична климатична инсталация, седалки с кожена тапицерия и отопление на седалките. В сравнение с BMW Серия 5 Alpina B5 притежава по-големи спирачни дискове и ново окачване  (EDC), аупухова уредба от неръждаема стомана с двойна крайна тръба, както и редица промени по екстериора и в интериора. Във вътрешното пространство блести черна кожа, а в кокпита има и дървени елементи. Вътре има и плакет с номера на Alpina B5 – 309. Колата изглежда поддържана.

Какво казва TÜV за BMW Серия 5 (Typ E60): понякога ядове създават кормилните накрайници. Ръждата не е тема. Принципно осветлението функционира безупречно, единствено фаровете понякога демонстрират недостатъци. Ръчната спирачка – заради дългото неизползване – е слаба страна на E60. Спирачните маркучи също са проблемни. Затова пък спирачните тръбопроводи и дискове са безупречни. Ауспуховите уредби създават проблеми много рядко. При E60 се наблюдава склонност към теч на масло. Разходите за поддръжка на Alpina B5 са много високи.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >